Selecția de  scaune auto Siguranță Auto Copii 2024  se lansează astăzi, ca un instrument util părinților care ne cer îndrumări în această direcție. Am inclus modele pentru toate bugetele, fiecare cu atu-urile sale.

Anual, echipa Siguranță Auto Copii alcătuiește o listă de modele  de scaune auto recomandate. Prezența sau absența unor modele în această listă se bazează pe criterii obiective, nu pe preferințe personale.

Criterii:

 1. Siguranță- evaluată printr-un test de impact suplimentar- ADAC, Plus, NHTSA, Consumer’s Report, OAMTC, TCS, Which, RACE, Que Choisir, sau, dacă e vorba de modele noi, indicația ca urmează să fie incluse într-o testare în următoarele 24 de luni.
 2. Ergonomie, poziție respiratorie și poziție corectă a coloanei vertebrale a copilului, în funcție de vârstă.
 3. Service prompt din partea distribuitorului în cazul unui viciu de calitate sau a unui accident care necesită înlocuirea scaunului auto
 4. Materiale textile de buna calitate, ușor de igienizat, care nu irită pielea copilului.

 

Așadar, iată lista modelelor recomandate:

Scoici auto

 1. Avionaut Pixel Pro
 2. Swandoo Albert
 3. Swandoo Albert Lite
 4. Cybex Cloud T
 5. Cybex Cloud G
 6. SilverCross i-Dream
 7. Max-Cosi Coral
 8. Maxi-Cosi Pebble Pro
 9. Graco SnugEssentials

Scaune auto rotative

 1. Graco Turn2Me 
 2. SilverCross All Size Motion 360
 3.  Cybex Sirona T 
 4. Swandoo Marie 5
 5. Maxi-Cosi Mica Eco Pro
 6. Bugaboo Owl 360
 7. BeSafe Izi Twist

 

Scaune auto exclusiv RF

 1. BeSafe Stretch
 2. Avionaut Sky 2.0
 3. Axkid One 2.0
 4. Axkid Movekid

 

Înălțătoare cu spătar

 1. Graco EverSure
 2. Cybex Solution T
 3. Cybex Solution Gi
 4. Swandoo Charlie i-Size
 5. Avionaut MaxSpace
 6. Maxi-Cosi Core Pro

 

Scaune evolutive multi-grupa

 1. Graco SlimFit i-Size
 2. Graco SlimFit LX
 3. Cybex Anoris T
 4. Maxi-Cosi Titan Pro

Selecția de scaune Siguranță Auto Copii este revizuită anual, prin prisma feed-back-ului părinților, adăugându-se astfel, la criteriile clasice de recomandare și cel al experienței utilizatorului.

Modele de scaune  de la branduri internaționale care se află pe piață de mai bine de 2 ani și nu au fost încă incluse în testări suplimentare, am decis să le trecem pe lista secundară de recomandări.

Nu ne bazăm selecția exclusiv  pe rezultatele testelor de impact, deoarece experiența ultimilor ani a arătat faptul că unele modele au vicii serioase de calitate la loturile distribuite pe piețele internaționale ulterior testării, ajungând-se la retrageri voluntare de pe piață (în Germania, Franța, Marea Britanie etc): rupere mâner (în cazul unor modele de scoici), rupere din baza isofix (la unele modele rotative), desprindere protecție la impact lateral, joc în isofix, joc picior anti-recul, căderea în față a capului copilului atunci când adoarme, vânătăi pe spate după transport de lungă durată.

NB: Pe timpul verii, feed-back-ul părinților a fost acela că folosirea unei huse de tip frotir (prosop) este mult mai practică decât o husa de tip Mesh, sau fagure inclusă în structura scaunului, deoarece în găurelele acestui tip de huse se pot strânge resturi alimentare, ceea ce face igienizarea dificilă, iar curățarea presupune de-husarea scaunului, cu probleme ulterioare la re-husare.

Această Selecție scaune auto Siguranță Auto Copii este una generală, dar, pentru a afla varianta potrivită pentru copilul vostru, vă sfătuim să faceți o vizită într-unul din Centrele Siguranță Auto Copii din București, Timișoara, Constanța sau Brașov.