Banner Siguranta Auto Copii

 

 

 

 

 

Misiunea si Valorile Noastre au la baza un singur lucru: dragostea pentru copii, pentru cel mai pretios dar pe care fiecare parinte l-a primit in momentul in care a auzit primul scancet al puiului sau.

Fundata Siguranta Auto Copii se mandreste cu realizarea Primului Plan de Actiune pentru Reducerea Numarului de Victime ale Accidentelor Rutiere in Randul Copiilor cu Varsta intre 0-12 Ani.

Obiectivele propuse de Fundatia Siguranta Auto Copii  sunt urmatoarele:

  • Scaderea incidentei accidentelor rutiere grave din Romania cu victime copii cu tinta 0 decese pana in 2030, in concordanta cu Vision Zero, ambitiosul proiect european de siguranta in trafic.
  • Cresterea ratei de utilizare a scaunelor auto de la 20% cat este in prezent la 70% pana in 2025

Iata concret actiunile incluse in acest Plan de Actiune:

1. Program de educare a parintilor si viitorilor parinti privitor la modul corect de transport al copiilor in autovehicul prin rganizarea de cursuri in format online sau offline si introducerea unui modul cu notiuni de siguranta auto a micilor pasageri in programul cursurilor de parenting organizate de maternitati, alte organizatii specializate.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Program de crestere a gradului de responsabilizare sociala prin transmiterea de mesaje catre publicul tinta format din parinti, bunici, copii de varsta mare.

 

 

 

 

 

 

Alaturi de aceste linii directoare, Fundatia Siguranta Auto Copii se mandreste cu doua proiecte unice:

1.Proiectul „Siguranta Auto a Copilului Tau Incepe Din Maternitate”– program prin care parintii ai caror copii se nasc in maternitatile din Bucuresti befenciaza timp de 3 zile de o scica inchiriata cu titlu gratuit pentru a-si putea scoate copilasii din maternitate.

 

 

 

 

 

 

2. Proiectul „A doua Sansa a Scaunului Auto pentru Copii”– program de incentivare a parintilor ce au copii de varsta mai mare in sensul continuarii utilizarii scaunului auto conform legislatiei rutiere in vigoare si totodata de reciclare responsabila a scaunelor auto uzate prin transformarea lor in obiecte de mobilier  folositoare. In felul acesta, aceste obiecte care contin mult material plastic, metal si textile nu va mai ajunge la groapa de gunoi si isi va gasi „o noua viata”.

 

 

 

 

 

 

 

Anul acesta, Fundatia Siguranta Auto Copii a devenit vocea Romaniei la cea mai prestigioasa conferinta dedicata transportului copiilor in autovehicul, conferinta organizata de TUV Muchen, astfel incat bunele practici prezente in alte tari europene, tari in care numarul deceselor prin cauza accident rutier in randul copiilor e de cativa ani buni 0.

 

 

 

 

 

 

Afla mai multe despre Proiectele Fundatiei Siguranta Auto Copii si cum poti contribui la realizarea lor.

VALORILE SIGURANTA AUTO COPII

Valorile noastre

SIGURANTA

Valorile noastre

INOVATIE

Valorile noastre

ONESTITATE

Valorile noastre

PASIUNE