Scaune auto 0-4 ani  apar din ce in ce mai multe pe piata, iar parintii, din considerente atat economice, cat si practice sunt tentati sa opteze pentru a aceasta varianta, sarind peste scoica.

Realitatea insa arata faptul ca sunt putine acele scaune auto care pot fi folosite mai devereme de 6 luni.

Specialistii Centrelor noasttre au identificat 2 modele pe care vi le propun in cazul in care vreti sa faceti trecerea de la scoica la scaun aut mai devreme de 6 luni (mai precis dupa varsta de 4 luni).

 1. BeSafe Izi Twist B

Scaune auto 0-4 ani

 

 

 

 

 

 

 

 

Scaunul auto Besafe iZi Twist B i-Size : model rotativ 180 grade, care combina un scaun auto pentru bebelusi si un scaun auto pentru copii intr-unul singur prin sistemele unice BeSafe Baby Shell ™ și Newborn Hugger ™. BeSafe iZi Twist B i-Size a trecut cel mai dur test de impact din lume – Testul Plus . Ofera nivel avansat de confort si adaptabilitate pentru micul pasager. Sistemul rotativ permite sa asezatiti /sa scoateti cu usurinta copilul in/din scaun, rotindu-l spre Dvs.

Siguranta triplu-strat incepand de la nastere

Sistemul inovator Baby Shell ™ pentru protectie unica incepand de la nastere

Protectie anti-impact lateral (SIP) incorporata in carcasa scaunului

Protecție suplimentara împotriva impactului lateral SIP + cu o forma personalizata

Tetiera delicata si protectoare prin inovatorul Dynamic Force Absorber ™

Este un scaun testat la impact cu rezultate excelente de catre PLUS si ADAC.

Omologat dupa cel mai recent regulament R129

Permite copiilor sa calatoreasca in siguranta maxima pana la varsta de aprox. de 4 ani.

 

2. Britax-Romer Dualfix i-Size

Scaune auto 0-4 ani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUALFIX i-SIZE este cea mai flexibila optiune pentru copilu – de nastere pana la 4 ani (105 cm) (nota CSAC- recomandam acest scaun dupa varsta de 4 luni- nu de la nastere). Scaunul cu rotatie de 360 ​​grade ofera confort maxim pentru parinti si copii si poate fi folosit cu orientare spre fata sau spre spate. In plus, datorita rotatiei laterale, scaunul poate fi intors spre usa masinii, astfel plasarea si inhamarea copilului fiind foarte usoara. Toate combinate cu un design elegant si modern si expertiza noastra in siguranta copiilor in masini – pentru linistea voastra in orice calatorie.ROTATIA DE 360 GRADE

 • Rotirea la 360 de grade faciliteaza deplasarea scaunului de la orientarea spre spate la orientarea spre fata fara a fi nevoie sa reinstalati scaunul. In plus, scaunul poate fi indreptat spre usa deschisa a unei masini parcate, pentru a va putea amplasa copilul mai usor. Apoi, intoarceti pur si simplu scaunul spre directia dorita de deplasare pana cand se fixeaza in pozitie si sunteti pregatiti sa plecati.

BARA DE RECUL AJUSTABILA

 • Bara de recul nu numai ca ajuta la impiedicarea inclinarii scaunului pentru copii la un impact, dar poate fi de asemenea reglat cu 8 grade. Acest lucru va permite sa ajustati cu usurinta bara de recul la spatarul scaunului vehiculului si va ofera copilului 10% spatiu suplimentar pentru picior.

PROTECTIE LATERALA SUPERIOARA

 • SICT-ul integrat in interior ofera protectia superioara copilului dumneavoastra in caz de coliziune laterala. SICT-ul din interior tine copilul departe de impact in timp ce absoarbe si energia. Si nu trebuie sa va adaptati sau sa ajustati nimic – SICT in interior este intotdeauna gata atunci cand aveti nevoie de el.

SISTEMUL PIVOT LINK

 • In cazul unui impact, sistemul patentat Pivot Link directioneaza forta in jos, inspre scaunul vehiculului si apoi spre fata, mai usor – reducand considerabil riscul ranirii capului si gatului.

ORIENTARE SPRE SPATE EXTINSA

 • Scaunele auto orientate spre spate ofera cea mai buna protectie in cazul unei coliziuni frontale – cel mai frecvent tip de accident pe sosea. Intr-o coliziune frontala cu un scaun orientat spre spate, fortele de lovire sunt indreptate catre spatele scaunului, in timp ce energia ramasa este imprastiata uniform pe cap, gat si partea superioara a corpului. Cu un scaun orientat spre fata, energia impactului este distribuita diferit intre structura scaunului si sistemul de retinere – ceea ce poate avea ca rezultat o mare influenta asupra corpului copilului. Recomandam ca copiii sa calatoreasca cu fata spre spate cat mai mult timp posibil.

ARIPI LATERALE DE PROTECTIE

 • Aripile late, moi si captusite actioneaza ca un cocon de protectie care ajuta la absorbtia fortei dintr-un impact lateral, reducand riscul ranirilor copilului dumneavoastra.

TETIERA IN FORMA DE V

 • Conceput special pentru a controla miscarea capului copilului dumnevoastra, tetiera in forma de V asigura o protectie optima in cazul unei coliziuni laterale, oferind in acelasi timp confortul maxim. In plus, tetiera si centura pot fi usor ajustate din partea din fata a scaunului pentru a se potrivi inaltimii copilului.

PERNITE TORACICE PERFORMANTE DIN NEOPREN

 • Noile noastre pernite toracice performante din neopren se potrivesc confortabil pe pieptul copilului dumneavoastra. Acestea ajuta la reducerea miscarii copilului in caz de coliziune si la imbunatatirea confortului centurii in 5 puncte. In plus, pot fi usor indepartate pentru spalare fara a deranja centura.

CENTURA DE SIGURANTA IN 5 PUNCTE

 • Noi credem ca centura de siguranta in 5 puncte reprezinta cel mai sigur mod de a va asigura copilul intr-un scaun de masina pentru ca va tine copilul in siguranta. In caz de coliziune, centura distribuie fortele impactului in 5 puncte, doua la umeri, doua la solduri si una in care centura se strange intre picioare. Acest lucru va ajuta sa va protejati copilul de toate directiile de impact.

PICIOR DE SPRIJIN AJUSTABIL PE INALTIME

  • Piciorul de sprijin ofera o stabilitate suplimentara pentru scaunul auto prin intermediul podelei vehiculului. Ea minimizeaza miscarea de inclinare si rotatie si reduce fortele de miscare spre fata exercitate asupra copilului dumneavoastra intr-o situatie de accident, ajutand la protejarea acestora. Pentru o instalare sigura, piciorul de sprijin poate fi ajustat pentru a se potrivi cu cea mai buna inaltime pentru masina dumneavoastra. Indicatorul, usor de citit, va arata cand piciorul de sprijin este pozitionat ferm pe podeaua autovehiculului.

3. Cybex Sirona Z2 i-Size

 

Tetiera ajustabila in inaltime

Tetiera se poate ajusta in inaltime, cele 12 trepte asigurand confortul copilului pe masura ce creste.

Energy Reduction Technology (ER-Tech)

Atuurile acestui model:

 • Mecanism de rotire 360° ce include sistemul de Control al Directiei de Mers (D.D.C) (se achizitioneaza separat) va permite sa rotiti scaunul auto si face posibila asezarea si ridicarea copilului in si din scaunul auto foarte usor. De asemenea, comutarea intre pozitia rear facing (cu spatele spre sensul de mers) si forward facing (cu fata spre sensul de mers) se face cu usurinta maxima. Sistemul D.D.C (Driving Direction Control – Sistem de Control pentru Directia de Mers) previne utilizarea scaunului auto cu fata spre sensul de mers inainte de 76 cm si cel putin 15 luni.
 • Scaun auto rear facing (cu spatele spre sensul de mers) reduce riscul ranirii in urma unei coliziuni frontale cu mai mult de 80%, comparativ cu un scaun auto pozitionat cu fata spre sensul de mers (forward facing). Testele arata ca fortele unui impact aparute in timpul unei coliziuni frontale sunt distribuite in mod egal pe o suprafata mare. Cybex recomanda utilizarea scaunului auto Sirona Z i-Size cu spatele spre sensul de mers pana la 105 cm ai copilului, aproximativ 4 ani.
 • Sistemul Liniar de Protectie la Impact Lateral integrat crește gradul de  siguranta in cazul unei coliziuni laterale. Sistemul L.S.P impreuna cu carcasa speciala a scaunului ce absoarbe energia impactului, reduc fortele coliziunii cu aproximativ 25%.
 • Inclinare si rotire cu o singura mana Sistemul smart de rotire si inclinare cu o singura mana permite părintelui  sa aibă una din maini libera atunci cand face ajustari scaunului auto. Cybex Sirona Z i-Size are 5 pozitii de inclinare cand este orientat cu fata spre sensul de mers si 3 pozitii de inclinare atunci cand este orientat cu spatele spre sensul de mers.
 • Tetiera ajustabila in inaltime în 12 trepte asigurand confortul copilului pe masura ce creste.
 • Energy Reduction Technology (ER-Tech) Ofera siguranta crescuta copilului atunci cand scaunul este pozitionat forward facing (cu fata spre sensul de mers) in cazul unui impact frontal. Sistemul “ER-Tech” reduce fortele aparute in zona gatului in cazul unui impact frontal cu mai mult de 20%, comparativ cu alte sisteme de centuri in 5 puncte existente pe piata.
 • Instalare cu ISOFIX in doua clickuri  Folosit impreuna cu Baza Isofix Cybex Z (care trebuie cumpărată separat), scaunul auto Cybex Sirona Z i-Size este asigurat in masina cu ajutorul sistemului ISOFIX si nu necesita prinderea cu centura masinii. Un martor de instalare previne o posibila utilizare necorespunzatoare.
 • Sistem modular – O baza, doua scaune auto Flexibilitate – ca parte a sistemului Modular Z-Line, Sirona Z i-Size si Cloud Z i-Size se potrivesc ambele pe Baza Isofix Cybex Z (se achizitioneaza separat) pentru o calatorie continua in siguranta, de la nastere pana la 105 cm, aproximativ 4 ani.
 • Insert nou nascut care ofera o pozitie ergonomica si este acum imbunatatit avand partile laterale dar si zona capului captusite cu material moale, formand astfel un loc special adaptat pentru extra suport dar si confort.

4.  Cybex Sirona Zi i-Size

Spre deosebire de modelul Sirona Z care e parte a sistemului modular ce permite utilizarea aceleiași baze pentru scoica Cloud Z și ulterior pentru acest model, Sirona Zi este un scaun rotativ 360° cu baza pivotantă integrată, scaun ce poate fi utilizat indiferent de tipul de scoică pe care l-ați avut în prima etapă din viața bebelușului

 • Mecanism de rotire 360° face posibila asezarea si ridicarea copilului in si din scaunul auto foarte usor. De asemenea, comutarea intre pozitia rear facing (cu spatele spre sensul de mers) si forward facing (cu fata spre sensul de mers) se face cu usurinta maxima.
  Sistemul D.D.C (Driving Direction Control – Sistem de Control pentru Directia de Mers) previne utilizarea scaunului cu fata spre sensul de mers inainte de 76 cm si cel putin 15 luni.
 • Scaun auto rear facing (cu spatele spre sensul de mers) reduce riscul ranirii in urma unei coliziuni frontale, comparativ cu un scaun auto pozitionat cu fata spre sensul de mers (forward facing). Testele arata ca fortele unui impact aparute in timpul unei coliziuni frontale sunt distribuite in mod egal pe o suprafata mare. Cybex recomanda utilizarea scaunului auto Sirona Zi i-Size cu spatele spre sensul de mers pana la 105 cm ai copilului, aproximativ 4 ani.
 • Sistemul Liniar de Protectie la Impact Lateral integrat ofera siguranta crescuta in cazul unei coliziuni laterale. Sistemul L.S.P impreuna cu carcasa speciala a scaunului ce absoarbe energia impactului, reduc fortele coliziunii cu aproximativ 25%.

Energy Reduction Technology (ER-Tech) ofera siguranta crescuta copilului atunci cand scaunul este pozitionat forward facing (cu fata spre sensul de mers) in cazul unui impact frontal. Sistemul “ER-Tech” reduce fortele aparute in zona gatului in cazul unui impact frontal cu mai mult de 20%, comparativ cu alte sisteme de centuri in 5 puncte existente pe piata.

Tetiera ajustabila in inaltime în 12 pozitii asigurand confortul copilului pe masura ce creste.

Inclinare si rotire cu o singura mana  Pentru o calatorie confortabila dar si un somn linistit, inclinatia scaunului auto Cybex Sirona Zi i-Size se poate ajusta in 5 trepte cand este folosit rear facing (cu spatele spre sensul de mers) si 3 trepte atunci cand este folosit forward facing (cu fata spre sensul de mers).

Insert nou nascut care ofera o pozitie ergonomica si este acum imbunatatit avand partile laterale dar si zona capului captusite cu material moale, formand astfel un loc special adaptat pentru extra suport dar si confort.

 

Specialistii Centrelor Siguranta Auto Copii din Bucuresti, Brașov si Constanța va recomanda sa folositi pentru transportul bebelusilor nou-nascuti scoica si sa treceti la un scaun din grupa mai mare mai tarziu, dupa ce copilasul depaseste limita maxima de greutate sau inaltime pana la care este omologata aceasta.