Siguranta Auto Copii

Tu stiai ca, an de an, sute de copii din Romania mor sau sunt grav raniti in accidente rutiere?

 

In anul 2019, 122 de copii cu varsta intre 0 si 12 ani au murit ca victime- pasageri intr-un accident rutier

In anul 2019, 680 de copii au fost grav ranit ca victim-pasageri intr-un accident rutier

Niciunul din acesti copii NU a vrut si NU a ales singur acest lucru.

Parintii lor, din necunoastere,, din lipsa de informare, au facut alegeri gresite in numele copiilor lor. Si au pierdut. Si i-au pierdut…

Accidentele rutiere sunt una din cauzele cele mai frecvente de deces in randul copiilor cu varsta intre 0 si 12 ani. Dar sunt o cauza PREVENIBILA.

Iar tu, noi cu totii putem face diferenta, putem sa ne unim vocile si sa facem astfel ca acest mesaj sa ajunga la toti parintii care isi transporta in mod periculos copii cu masina, fara macar sa realizeze la ce anume ii expun.

Fundatia Siguranta Auto Copii a lansat un Plan de Actiune pentru Educarea si Cresterea Gradului de Constientizare a Populatiei in privinta sigurantei rutiere a micilor pasageri,.

Acem nevoie de TINE pentru ca toate aceste lucruri sa devina realitate!

Iata ce poti face:

Daca esti firma, poti sa directionezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. In anul 2004 in Codul Fiscal a fost introdusa o facilitate de impozitare dar foarte putine societati comerciale fac uz de aceasta inlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poti sa scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferent.  Legislatia impune doua conditii in acest sens: suma nu trebuie sa depaseasca 0,5% din cifra de afaceri a firmei si trebuie sa se incadreze in limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Procedura de redirectionare:

Procedura in sine este una extreme de facila, presupunand eforturi minime din partea societatii comerciale. Astfel, in urma alegerii unei organizatii sau cauze a carei sprijin se urmareste, se va intocmi un contract de sponsorizare. De mentionat este faptul ca societatea va trebui sa realizeze, la momentul redactarii contractului, o estimare a valorii cotei de 20% deoarece sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective). Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis ONG-ului in cauza, care il va semna si stampila, cu obligatia de a returna companiei exemplarul primit. Contractul astfel incheiat constituie dovada actului de mecenat, iar in baza acestuia se va realiza redirectionarea.

Suma ce urmeaza a fi donata este considerata cheltuiala nedeductibila si se constituie ca un credit fiscal. Nu afecteaza baza de impozitare. Iar in momentul platii impozitului pe profit, catre ANAF, se va achita doar restul din impozit.

In cazul in  care compania nu a avut profit, aceasta poate sa apeleze la creditul fiscal. Aceasta ii permite practic sa realizeze sponsorizari chiar dacă nu obtine profit în anul respectiv, suma fiind acoperita de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de sapte ani. Pe masura ce situatia companiei se imbunatateste, aceasta isi poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizarile realizate în anii precedenti si acumulate în creditul fiscal.

Contractul de sponsorizare al FUNDATIEI SIGURANTA AUTO COPII pentru redirectionare 20% din impozitul pe profit il puteti descarca de AICI.

Pana in prezent s-a pus accentual pe implicarea personalor fizice, prin alocarea de catre acestea a celor 2% din impozitul pe venit. Lipsa cunoasterii reglamentarilor in domeniul fiscal si a promovarii facilitatii de 20% a facut ca acest mecanism sa devin obscur, fiind rareori folosit de catre societati. Acest instrument ar putea inlesni finantarea sectorului non-guvernamental, dezvoltarea de proiecte si parteneriate. Prin prisma efectelor benefice ce ar putea aparea ca urmare a alocarii unor sume importante actorilor implicati in proiecte sociale, companiile ar avea  puterea sa decida cum vor fi investii banii fara sa mai lase in grija statului administrarea acestor fonduri.

Daca esti angajat, daca esti parinte, sau daca ai prieteni care au copii si care au nevoie de sprijinul Fundatiei Siguranta Auto Copii, vireaza 3.5% din impozitul pe venit completand formularul ANAF 230 si ajuta-ne astfel pentru a putea ajuta!

Descarca Formularul 230