In sectiunea denumita Probleme Instalare veti descoperi erori in montajul a scaunelor auto pentru copii, erori care fac din scaunul auto, oricat de bun ar fi acesta, un dispozitiv nefunctional, sau chiar periculos.

Nu toate scaunele auto se potrivesc tuturor tipurilor de autoturisme.

Un scaun auto instalat incorect, sau  incompatibil cu masina, nu va functiona adecvat ca sistem de protectie in cazul unui impact, putand deveni periculos.

Scaunele auto considerate universale sau semi-universale nu se vor potrivi in absolut orice autoturism.

Chiar daca un scaun auto a trecut prin Teste de Impact si a obtinut un scor bun, acest lucru nu il face automat compatibil cu masina dvs sau potrivit varstei sau greutatii/inaltimii sau conformatiei copilului dvs.

Noul standard  R129 (pentru scaune i-Size) ar putea sa nu fie compatibil cu masina dvs si trebuie  verificat inainte de a-l achizitiona.

Producatorii de scaune auto au inclus liste de compatibilitate cu diverse marci si modele de autovehicule, dar aceasta nu este o lista perfect reala.

Aceste ghiduri de compatibilitate au doar rol consultativ si nu garanteaza ca scaunul auto se va potrivi perfect in masina dvs. De aceea un scaun auto incorect instalat este un scaun periculos!

Singurul mod de a verifica compatibilitatea dintre scaun si autoturism este o verificare fizica inainte de achizitiona scaunului auto.

Specialistii nostri va pot consilia in privinta instalarii corecte a scaunelor auto in cazul in care aveti 2 sau 3 copii.

In Centrul De Siguranta Auto Copii, va garantam verificarea fiecarui scaun pe autoturism inainte de a decide achizitia acestuia.

In cazul in care ati achizitionat deja un scaun auto, contactati-ne pentru a programa o verificare a scaunului auto pe masina.

 Probleme frecvente de Instalare a Scaunelor Auto

  • Numarul de usii al masinii: 2, 3, 4, 5
  • Inaltimea scaunului auto al pasagerului din fata
  • Prezenta unui al doilea copil
  • Forma scaunului auto
  • Lungimea centurilor autoturismului si forma cataramelor
  • Prezenta Isofix-ului
  • Prezenta unui punct de fixare a centurii suplimentare (Top Tether)
  • Restrictiile producatorului autoturismului