Banner Siguranta Auto Copii

 

 

 

 

 

Fundatia Siguranta Auto Copii® este o organizatie non-profit care si-a propus o misiune de pioneriat in Romania si anume aceea de a schimba atitudinea parintilor, si educatorilor  din Romania referitor la modul de transport al copiilor in autovehicul, modificand astfel statisticile negative care plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de accidente cu victime din randul pasagerilor copii.

Datele statistice disponibile pentru anul 2019 indica o  un numar de 122 decese ca urmare a unui accident rutier in randul copiilor cu varsta intre 0 si 12 ani, copii ce erau pasageri in momentul  producerii evenimentului din trafic,mult peste media Uniunii Europene (9 decese la 1 milion copii sub 15 ani) sau fata de media unor state precum Marea Britanie, Suedia sau Norvegia (4 decese la 1 milion copii sub 15 ani). Daca cumulam numarul deceselor produse in ultimii 5 ani in randul copiilor cu varsta intre 0-12 ani constatam cu tristete ca cifra se ridica la peste 900.

Pe langa aceste decese, alte mii de copii au suferit leziuni grave, unele invalidante pe viata, lucruri ce sunt greu de cuantificat altfel decat in lacrimi si durere.

Trist e faptul ca in peste 76% din cazuri, cauza decesului sau a ranirii grave a acestor copii a fost neutilizarea scaunului auto special sau a centurii de siguranta.

Fundatia Siguranta Auto Copii si-a propus o tinta ambitioasa si anume aceea de a aduce numarul deceselor prin cauza accident rutier in randul minorilor cu varsta pana in 12 ani la 0 pana in anul 2030.

Pare deocamdata o tinta utopica, dar prin strategia elaborata alaturi de partenerii nostri din cadrul Brigazii Rutiere, a Departamentului pentru Situatii de Urgenta, precum si alaturi de membri ai societatii civile, psihologi, medici, profesori suntem convinsi ca poate fi atins.

A preveni e cum mult mai usor decat a trata si asta e ceea noi ne propunem. Nimic nu se compara cu suferinta unui copil sau suferinta parintilor sai, iar accidentul rutier nu e o boala incurabila, este ceva ce poate fi prevenit prin educatie, informare corecta si respectarea legislatiei in vigoare la nivel national si la nivel european.

Va invitam sa descoperiti proiectele noastre, sa le identificati pe acelea in care credeti ca ne puteti deveni parteneri pentru ca acolo unde suntem mai multi, rezultatele se obtin mai repede, mai usor.