In acest Glosar Termeni Utili cativa termeni de specialitate din dorinta de a intelege la ce se refera producatorii sau vanzatorii de scaune auto copii.

Airbag: Un dispozitiv primar de siguranta al autovehiculului, care se umfla automat in cazul unui impact pentru a preveni proiectarea pasagerilor afara din masina.

Dispozitiv anti-rotatie: un picior atasat in partea inferioara a scaunului auto pentru copii, prin care acesta se sprijina de podeaua masinii. Acest dispozitiv impiedica miscarea inainte a scaunului auto in cazul in care masina este lovita frontal sau in cazul unei franari bruste.

Lista de aplicare: O lista de referinta din care aflam daca un anumit model de scaun auto a fost aprobat spre a fi utilizat intr-un anumit model de masina.

Baza (scaunului auto):  Baza scaunului auto este partea inferioara a scaunului auto al copilului, care se sprijina pe unul din locurile din autovehicul. O baza detasabila poate fi folosita pentru scaunele auto din grupa 0 si 0+ pentru a permite instalarea acestora in masina. Baza ramane fixatea in autoturism, iar scaunul auto propriu-zis poate fi scos si apoi reasezat printr-un click in momentul plecarii in calatorie.

Punctele de ancorare a centurii: Locatiile fixe in care centurile sunt ancorate la structura masinii.

Ghidajele centurii: Ghidajele indicate de producator pentru trecerea centurii in jurul scaunului auto in scopul fixarii acestuia in masina.

Sistemul de tensionare a centurii: Un sistem cu care este prevazut scaunul auto al copilului care permite securizarea montarii acestuia pe bancheta.

Perne inaltatoare (Grupele 2 & 3): Un tip de scaun auto care are doar roul de a inalta pozitia copilului astfel incat centurile sa fie pozitionate corect peste zona pelvisului si a umarului. Se recomanda folosirea acestora pentru copii cu greutate mai mare de 23 kg. In cazul acestor inaltatoare, copilul este securizat in masina doar cu centura acesteia.

Inaltatoarele cu spatar (Grupele 2 &3): Un inaltator cu spatar ofera un suport lateral satisfacator pentru copil. Si in acest tip de scaune auto copilul este securizat in masina prin centura de siguranta a autovehiculului.

Vom incerca completarea permanenta a sectiunii Glosar Termeni Utili pentru a o adapta cu noutatile aparute in piata.