Scaunele auto evolutive sunt o alegere facuta de foarte multi parinti din consideretnte atat practice, cat si de buget.

Desi omologate si aprobate in teorie de la nastere pana la 12 ani (mai precis de la 0 la 36 kg), recomandarea noastra este ca acest tip de scaune sa fie alese dupa ce bebelusul a atins limita maxima pana la care scoica a fost omologata (13 kg dupa omologarea R44.04 sau 76 cm dupa omologarea i-size R129).

Acest tip de scaune prezinta avantajul instalării atât cu spatele la sensul de mers (pana in jurul varstei de 4 ani- 18 kg), cat si cu fata catre sensul de mers (pana la 36 kg).

Silver Cross All Motion 360

Scaunul auto evolutiv Silver Cross All Motion 360 a reușit performanța de a desemnat ca cel mai bun scaun auto pentru bebeluși, copii mici și copii conform testul ADAC de toamnă 2022 a ajuns în sfârșit și în România !

Scaunul auto Silver Cross All Motion 360 este construit conform standardului R129.03 și este primul  scaun auto rotativ 360° omologat pânî la 145 cm (12 ani) care a reușit să treacă cu brio, cu un scor FABULOS de 2.5,  testul de siguranță ADAC !

Ce e WOW ?

 • Modul de utilizare spatele la direcția de mers până la 4 ani, cu rotație ușoară

și poziție de somn excellent

 • Insert detasabil pentru nou-nascut
 • 8 pozitii de ajustare ale tetierei și 3 pozitii de înclinare a șezutului.
 • Materialele textile sunt ecologice, ușor de curățat, durabile, fabricate din prelucrarea sticlor de plastic reciclate și combinate cu o țesătură moale din bambus, respirabilă, ideală pentru pielea sensibilă
 • Genială este instalare ușoară și sigură cu ISOFIX și picior de susținere (cu ajutorul primei aplicații specializate de instalare a scaunelor auto, aplicația Silver Cross®
 • Centuri cu prindere îm 5 puncte omologate până la 18,5 kg, ușor de depozitat pentru utilizarea continuă în modul de înălțător cu spătar.
 • Sistemul de protecție la impact lateral (SPS) menține protejat micuțul în fiecare călătorie

*Motion All Size 360 a fost desemnat cel mai bun scaun auto pentru bebeluși, copii mici și copii în Testul ADAC de toamnă din 2022.

 

Siver Cross Motion All Size 360

Cu o rotație de 360°, oferă atât moduri de utilizare cu spatele la direcția de mers, cât și cu fața la sensul de mers, precum și sistem usor rotativ de urcare prin lateral a copilului- oferind părinților acces facil la fixarea micuților, fără bătăi de cap.

Pentru bebeluși, Motion All Size 360 dispune de inserții detașabile confecționate dintr-o țesătură moale din bambus și o tetieră reglabilă cu ușurință, care crește odată cu bebelușul. Pe măsură ce cresc, inserțiile pot fi îndepărtate, iar cele 3 poziții de înclinare și cele 8 poziții ale tetierei pot fi ajustate pentru a găsi cea mai confortabilă poziție.

Motion All Size 360 contribuie și la protejarea viitorului noii generații, utilizând țesături ecologice durabile, ușor de curățat, fabricate din sticle de plastic reciclate. În interior, există o căptușeală dintr-o țesătură moale din bambus, prietenoasă cu pielea delicată.

Ne mândrim cu faptul că testăm riguros produsele noastre de siguranță auto în laboratoare independente de testare din Europa, depășind regulamentele în vigoare, pentru a vă asigura că copilul dumneavoastră este în siguranță și protejat în fiecare călătorie, la orice vârstă. Motion All Size 360 se distinge prin faptul că respectă cel mai recent standard R129/03.

Silver Cross Motion All Size 360 a fost desemnat cel mai bun scaun auto pentru bebeluși, copii mici și copii în Testul ADAC de toamnă din 2022 (scor de siguranță 2.5), oferind părinților liniștea absolută. ADAC este o organizație de testare independentă, recunoscută internațional, renumită pentru abordarea strictă a testelor de impact.

Scaunul Auto Silver Cross Motion All Size 360 este compatibil cu aplicația Silver Cross®, care oferă tutoriale video și ghiduri, astfel încât să vă puteți asigura că scaunul auto este instalat corect și că copilul dumneavoastră călătorește în siguranță.

Pentru simplificarea procesului de instalare vă recomandăm aplicația:  Silver Cross® din App Store sau Google Play.

 

Caracteristici scaun auto evolutiv Silver Cross Motion All Size 360:

Insert reglabil pentru nou-născuți

Centură de siguranță cu 5 puncte

Sistem de protecție laterală

Rotire la 360° pentru accesibilitate ușoară

Tesaturi ușor de curățat

Sistem Isofix

Graco SlimFit 

Scaunul auto Graco SlimFit este foarte confortabil pentru copil si extrem de practic pentru parinte, deoarece permite tranzitia simpla de la un scaun auto de grupa 0-18 kg ce se monteaza cu spatele la sensul de mers, la un scaun de grupa 15-36 kg ce se monteaza cu fata catre sensul de mers.
Graco Slimfit este conceput pentru confortul si siguranta copilului in timpul deplasarilor pe distante lungi cu autovehiculul, oferind 4 pozitii de inclinare, inclusiv pozitie de somn, 10 pozitii de ajustare a tetierei si o centura cu fixare in 5 puncte.
O caracteristica speciala a noului scaun auto Graco SlimFit este posibilitatea de a ajusta sistemul de centuri in acelasi timp in care se ajusteaza pozitia tetierei (intr-una din cele 10 pozitii de reglare). Sistemul special cu spuma ESP confera cea mai buna protectie pentru zona capului bebelusului in eventualitatea unui impact lateral, iar cadrul ranforsat cu otel este o garantie ca cel mic beneficiaza de maximum de siguranta in timpul deplasarii cu autovehiculul. Graco SlimFit este un scaun All In One, ce creste odata cu copilul. Graco SlimFit este scaunul in care vei scoate bebelusul din maternitate, scaunul in care va calatori spre bunici, spre gradinita si scaunul in care va ajunge in siguranta la scoala! Toate aceste caracteristici speciale fac din Graco SlimFit singurul scaun auto de care copilul tau va avea nevoie!

 • Este un scaun auto All in One, recomandat de la nastere pana la 12 ani (sau 0-36 kg).
 • Poate fi folosit in 3 moduri: scaun auto grupa 0-18 kg, facand parte din categoria scaunelor RearFacing Prelungit, ce se monteaza cu spatele la sensul de mers, scaun auto grupa 1-2 cu prindere in centuri proprii, montat cu fata la sensul de mers, sau inaltator auto cu spatar (grupa 2-3) in care copilul este asigurat prin centura autovehiculului.
 • Tetierea scaunului auto poate fi ajustata pe inaltime cu usurinta, cu o singura mana , intr-una din cele 10 pozitii, crescand practic odata cu copilul.
 • Lungimea centurilor scaunului se ajusteaza automat atunci cand ajustati pozitia pe inaltime a tetierei, ceea ce simplifica extrem de mult utilizarea scaunului auto Graco Slimfit.
 • Ofera 4 pozitii de inclinare, inclusiv pozitie de somn, fiind astfel un scaun perfect, extrem de confortabil pentru calatoriile cu autovehiculul pe distante lungi. Suportul modular pentru pahar este foarte practic, si permite o mai buna organizare a spatiului de pe bancheta din spate a autovehiculului.
 • Sistemul de protectie la impact lateral (Side Impact Protection™) este integrat inclusiv la nivelul tetierei pentru ca siguranta copilului sa fie maxima.
 • Sezut captusit cu Spuma ESP (cu memorie) pentru un plus de confort in timpul deplasarilor lungi, Graco Slimfit are cadrul ranforsat din otel, protejand astfel, ca o platosa copilul in cazul unui eveniment nedorit.
 • Ghidaj intutitiv pentru prinderea in centuri a scaunului in cazul montajului cu spatele la sensul de mers, sau al montajului cu fata la sensul de mers pentru ca fixarea scaunului pe bancheta sa fie perfecta.

Graco SlimFit LX

Scaunul auto Graco SlimFit LX  este foarte confortabil pentru copil si extrem de practic pentru parinte, deoarece permite tranzitia simpla de la un scaun auto de grupa 0-18 kg ce se monteaza cu spatele la sensul de mers la un scaun de grupa15-36 kg ce se monteaza cu fata catre sensul de mers.
Graco Slimfit LX este conceput pentru confortul si siguranta copilului in timpul deplasarilor pe distante lungi cu autovehiculul, oferind 4 pozitii de inclinare, inclusiv pozitie de somn, 10 pozitii de ajustare a tetierei si o centura cu fixare in 5 puncte.
O caracteristica speciala a noului scaun auto Graco SlimFit LX este posibilitatea de a ajusta sistemul de centuri in acelasi timp in care se ajusteaza pozitia tetierei (intr-una din cele 10 pozitii de reglare). Sistemul special cu spuma ESP confera cea mai buna protectie pentru zona capului bebelusului in eventualitatea unui impact lateral, iar cadrul ranforsat cu otel este o garantie ca cel mic beneficiaza de maximum de siguranta in timpul deplasarii cu autovehiculul. Graco Slimfit LX este un scaun All In One, ce creste odata cu copilul. Graco SlimFit LX este scaunul in care vei scoate bebelusul din maternitate, scaunul in care va calatori spre bunici, spre gradinta si scaunul in care va ajunge in siguranta la scoala! Toate aceste caracteristici speciale fac din Graco Slimfit LX singurul scaun auto de care copilul tau va avea nevoie!

• Este un scaun auto All in One, recomandat de la nastere pana la 12 ani (sau 0-36 kg).
• Poate fi folosit in 3 moduri: scaun auto grupa 0-18 kg, facand parte din categoria scaunelor RearFacing Prelungit, ce se monteaza cu spatele la sensul de mers in centuri, scaun auto grupa 1-2 cu prindere in ISOFIX, montat cu fata la sensul de mers, sau inaltator auto cu spatar (grupa 2-3) in care copilul este asigurat prin centura autovehiculului.
• Tetierea scaunului auto poate fi ajustata pe inaltime cu usurinta, cu o singura mana , intr-una din cele 10 pozitii, crescand practic odata cu copilul.
• Lungimea centurilor scaunului se ajusteaza automat atunci cand ajustati pozitia pe inaltime a tetierei, ceea ce simplifica extrem de mult utilizarea scaunului auto Graco Slimfit LX.
• Ofera 4 pozitii de inclinare, inclusiv pozitie de somn, fiind astfel un scaun perfect, extrem de confortabil pentru calatoriile cu autovehiculul pe distante lungi. Suportul modular pentru pahar este foarte practic, si permite o mai buna organizare a spatiului de pe bancheta din spate a autovehiculului.
• Sistemul de protectie la impact lateral (Side Impact Protection™) este integrat inclusiv la nivelul tetierei pentru ca siguranta copilului sa fie maxima.
• Sezut captusit cu Spuma ESP (cu memorie) pentru un plus de confort in timpul deplasarilor lungi, Graco Slimfit LX are cadrul ranforsat din otel, protejand astfel, ca o platosa copilul in cazul unui eveniment nedorit.
• Ghidaj intutitiv pentru prinderea in centuri a scaunului in cazul montajului cu spatele la sensul de mers, sau al montajului in ISOFIX cu fata la sensul de mers pentru ca fixarea scaunului pe bancheta sa fie perfecta.
• Huse detasabile, lavabile la masina la maxim 40°C, fara stoarcere.

Caracteristici Scaun auto Graco SlimFit LX Black:

• Grupa 0-1-2-3 Recomadat de la nastere si pana la 12 ani (0-36 kg).
• Montare cu spatele catre sensul de mers pana la 4 ani (18 kg) si cu fata catre sensul de mers pana la 12 ani (36kg).
• Spatar cu 4 pozitii de inclinare.
• Tetiera reglabila pe inlatime in 10 pozitii.
• Suport pentru pahar rotativ si detasabil, economisiti spatiu pe bancheta.
• Compartiment special de stocare a centurilor proprii ale scaunului.
• Sistem de fixare in centurile autovehiculului, atunci cand este montat cu spatele catre sensul de mers si in sistem ISOFIX atunci cand este montat cu fata catre sensul de mers.
• Protectie la impact lateral cu tehnologia True Shield.
• EPS, spuma de absorbtie a energiei pentru gestionarea eficienta a impactului energetic.
• Cadru din oțel armat.
• Sistem de blocare integrat pentru centuri, pentru o instalare mai usoara a centurii de siguranta.
• Ham de prindere in 5 puncte.
• Insert pentru nou nascut.
• Proiectat și testat pentru a se conforma standardului american FMVSS 213.
• Scaunul auto SlimFit a fost testat pentru impactul lateral.
• Conform cu standardul European de siguranta R44.04.

Detalii tehnice Scaun auto Graco SlimFit LX Black:

• Dimensiuni (LxlxH): 50.49 x 41.2 x 64.77 cm.
• Greutate: 8.8 Kg.

Ce va propune Graco prin noul scaun SlimFit LX:

Un scaun sigur pentru bebelusii cu greutatea pana la 13 kg:
• Expertii in ortopedie pediatrica au studiat efectul fortelor exercitate in cazul unui impact asupra corpului unui bebelus. Concluzia unanima a fost aceea ca modul cel mai sigur de a transporta un bebelus este cu spatele la sensul de mers. Iata si explicatiile stiintifice: atunci cand copilul este transportat cu spatele la sensul de mers, in cazul unui impact, scaunul auto absoarbe energiile generate de acest impact si nu corpul copilului. Acest mod de pozitionare a scaunului auto, cu spatele la sensul de mers duce la o protectie mai mare cu 73% a capului, gatului si coloanei vertebrale a copilului.

De ce e bine ca bebelusii sa calatoreasca cu spatele la sensul de mers?
1. Majoritatea impactelor auto sunt frontale (62%) sau laterale dintr-un unghi fontal (25%).
2. In momentul impactului, corpul copilului este proiectat in fata, ceea ce poate duce la traumatisme severe. In cazul in care bebelusul, a carui coloana este fragila, neosificata complet, este asezat intr-un scaun pozitionat cu fata la sensul de mers, in momentul impactului, membrele si capul sunt poiectate in fata, punand multa presiune asupra regiunii cervicale (a gatului bebelusului).
3. Daca bebelusul este asezat cu spatele la sensul de mers, scaunul auto este cel care absoarbe impactul si protejeaza integral trupul bebelusului.
4. Motivele pentru care este important sa protejm zona coloanei cervicale a unui bebelus sunt acelea ca la o varsta mica aceasta este hipermobila, nefiind complet osificata. Mai mult, la un bebelus, greutatea capului reprezinta aproximativ 25% din totalul greutatii corpului, asa ca zona gatului este expusa la o presiune mai mare in timpul impactului decat in cazul unui adult .
5. Legislatia europeana recomanda ca bebelusii sa fie transportati cu spatele la sensul de mers cat mai mult, macar pana la varsta de 15 luni.
6. O investitie practica pentru orice parinte: Acelasi scaun auto creste practic odata cu copilul si poate fi folosit de de la nastere si pana la limita superioara de varsta (greutate) impusa de lege.

 

Retineti: Scaunele auto evolutive sunt o alternativa practica ce trebuie luata in calcul de abia dupa ce copilasul a depasit etapa in care trebuie transportat in scoica.

Va recomandam sa testati intotdeauna scaunul auto pe masina si cu copilasul prezent pentru a va asigura ca faceti cea mai buna alegere.

Centrele Siguranta Auto Copii din Bucuresti si Constanta va asteapta cu o selectie atenta de modele de scaune testate, provenind de la producatori recunoscuti pe piata internationala.