In categoria de Scaune auto 4-12 ani avem incluse practic 3 tipuri de scaune auto:

 1. Scaune auto cu centuri proprii

In aceasta categorie sunt incluse modele care in teorie sunt omologate pentru grupa 9-36 kg, dar practic pot fi folosite in siguranta si confort dupa ce copilul trece de etapa in care este recomandata transportarea cu spatele la sensul de mers, adica dupa varsta de 4 ani.

Exista situatii in care din ratiuni practice, de buget sau pur si simplu pentru ca parintele asa l-a obisnuit pe cel mic, acesta nu mai accepta sa stea cu spatele la sensul de mers si atunci parintele opteaza pentru o trecere mai rapida la aceasta grupa de scaune auto (2-3 ani).

Copilul de varsta mica nu va avea niciodata in acest tip de scaune nici cea mai sigura pozitie si nici confortul potrivit pentru somn, dar intelegem ca motivele pot fi multiple.

Iata cateva din modelele cele mai cunoscute si mai sigure din aceasta grupa:

 

Britax-Romer Advansafix IV R

ADVANSAFIX IV R a fost dezvoltat astfel încât copiii de la 9 la 36 kg si poate calatori în siguranta si confortabil – ideal pentru fiecare familie. Datorita functiei FLIP & GROW, puteti trece de la cablajul integrat cu 5 puncte la centura de siguranta cu 3 puncte, pe masura ce creste copilul, cu doar câtiva pasi simpli. În plus, ADVANSAFIX IV R ofera flexibilitate maxima si protectie pentru toate vârstele datorita caracteristicilor avansate de siguranta.

Scaune auto 4-12 ani

 

 

 

 

 

Specificatii :

EasyRecline

 • EasyRecline este potrivit pentru toate vârstele si va permite sa reglati scaunul în trei pozitii confortabile. Chiar si cu copilul tau în scaun si fara a fi nevoie sa reajustati Top Tether – absolut convenabil atât pentru copil cât si pentru parinti.

Sistemul ISOFIX Pivot Link patentat Britax Römer

 • În cazul unui impact, sistemul patentat ISOFIX Pivot Link directioneaza forta mai întâi în jos, în scaunul vehiculului si apoi înainte, mai usor – reducând considerabil riscul ranirii capului si gâtului pentru copilul dumneavoastra.

Centura in 5 puncte

 • Noi credem ca o centura in 5 puncte este cel mai sigur mod de a va proteja copilul într-un scaun de masini pentru ca va tine copilul în siguranta si strâns în interiorul scaunului. În cazul unei coliziuni, centura distribuie fortele impactului în 5 puncte, doua la umeri, doua la solduri si una între picioare. Acest lucru va ajuta si va protejati copilul de toate directiile de impact.

Pernute performante pentru piept

 • Noile noastre pernute pentru piept din neopren se potrivesc confortabil pe pieptul copilului dumneavoastra. Ele ajuta la reducerea miscarii copilului în cazul unei coliziuni si adauga un confort sporit centurii in 5 puncte. În plus, pot fi usor îndepartate pentru spalare, fara a demonta centura in 5 puncte.

SecureGuard

 • SecureGuard va ajuta si va protejati zona delicata a abdomenului copilului prin adaugarea unui punct de contact suplimentar – al 4-lea punct de contact la centura de siguranta cu 3 puncte. Prin mentinerea centurii de siguranta în pozitie optima peste oasele pelvine ale copilului, SecureGuard ajuta la reducerea fortelor abdominale în caz de coliziune frontale cu pâna la 35% * si, în acelasi timp, permite copilului libertatea de miscare în timpul calatoriei.

 

 Britax Advansafix i-Size 

Bazat pe premiile castigate de Advansafix IV R, Advansafix i-Size inainteaza cu un pas catre siguranta. Faptul ca a fost aprobat in noua norma de omologare i-Size (R129) si, prin urmare, a fost testat la criterii si mai stricte, Advansafix i-Size de asemenea ofera si o siguranta mult mai buna deoarece acum putem purta centura in 5 puncte pana la 21 kg, iar XP-PAD-ul pentru copiii mai mari atunci cand renuntam la centura in 5 puncte.

Siguranta maxima, in fiecare zi!

Siguranta copilului dumneavoastra este unul dintre cele mai importante criterii pentru noi. De aceea, Advansafix i-Size a fost dezvoltat si aprobat noilor standarde de omologare i-Size (R129), si este echipat cu sisteme avansate de siguranta precum XP-PAD, Secure-Guard si SICT (protectie la impact lateral) toate oferind cea mai buna protectie in cazul oricarui accident. Mai mult decat atat, copilul tau beneficiaza de siguranta oferita de centura in 5 puncte pentru mai mult timp, astfel incat scaunul auto a fost conceput sa poata fi folosit cu aceasta prindere pana la 21 kg.

15 luni – 12 ani – 76 – 150 cm

Instalare in directia sensului de mers : 76 – 150 cm
Scaune auto 4-12 ani

 

 

EasyRecline este potrivit pentru toate vârstele si va permite sa reglati scaunul în trei pozitii confortabile. Chiar si cu copilul tau în scaun si fara a fi nevoie sa reajustati Top Tether – absolut convenabil atât pentru copil cât si pentru parinti.

Sistemul ISOFIX Pivot Link patentat Britax Römer

În cazul unui impact, sistemul patentat ISOFIX Pivot Link directioneaza forta mai întâi în jos, în scaunul vehiculului si apoi înainte, mai usor – reducând considerabil riscul ranirii capului si gâtului pentru copilul dumneavoastra.

Centura in 5 puncte

Noi credem ca o centura in 5 puncte este cel mai sigur mod de a va proteja copilul într-un scaun de masini pentru ca va tine copilul în siguranta si strâns în interiorul scaunului. În cazul unei coliziuni, centura distribuie fortele impactului în 5 puncte, doua la umeri, doua la solduri si una între picioare. Acest lucru va ajuta si va protejati copilul de toate directiile de impact.

Pernute performante pentru piept

Noile noastre pernute pentru piept din neopren se potrivesc confortabil pe pieptul copilului dumneavoastra. Ele ajuta la reducerea miscarii copilului în cazul unei coliziuni si adauga un confort sporit centurii in 5 puncte. În plus, pot fi usor îndepartate pentru spalare, fara a demonta centura in 5 puncte.

SecureGuard

SecureGuard va ajuta si va protejati zona delicata a abdomenului copilului prin adaugarea unui punct de contact suplimentar – al 4-lea punct de contact la centura de siguranta cu 3 puncte. Prin mentinerea centurii de siguranta în pozitie optima peste oasele pelvine ale copilului, SecureGuard ajuta la reducerea fortelor abdominale în caz de coliziune frontale cu pâna la 35% * si, în acelasi timp, permite copilului libertatea de miscare în timpul calatoriei.

* Teste interne ale lui Britax Römer cu un manechin Q6, reprezentând un copil mediu de 6 ani

Protectie avansata la impact lateral – SICT

SICT-ul ofera o protectie superioara copilului dumneavoastra în eventualitatea unei coliziuni laterale. Reduce fortele de impact prin minimizarea distantei dintre masina si scaunul auto si se deformeaza pentru a absorbi energia înainte de a ajunge la copil. Pentru a beneficia de protectie, reglati pur si simplu SICT-ul pe partea laterala a scaunului de masini cel mai aproape de usa.

Tetiera în forma de V

Conceput special pentru a controla miscarea capului copilului dvs., tetiera în forma de V asigura o protectie optima în cazul unei coliziuni laterale, oferind în acelasi timp confortul maxim. În plus, tetiera si hamul pot fi usor reglate pentru a se potrivi înaltimii copilului.

Top Tether

Datorita punctelor sale duble de ancorare, V-Tether ofera o stabilitate si o siguranta mai mare pentru copilul dumneavoastra decat un scaun cu legaturi de sustinere conventionale. V-Tether-ul previne rotirea scaunului si reduce miscarea in fata a copilului in caz de coliziune. In plus, modelul sau unic de cusaturi este conceput pentru a rupe progresiv intr-un mod controlat, absorbind forta impactului frontal.

GB Everna Fix

Pentru copii mai mari: se adapteaza procesului de crestere al copiilor, fiind potrivit copiilor de la 9 luni pana la 12 ani

Tetiera patentata cu inclinare: pastreaza capul micutului intr-o zona sigura, in special dupa ce adorm
Tehnologie de reducere a energiei la impact: fortele rezultate in urma unui potential impact sunt minimizate in zona gatului
Sistem integrat LSP: protectie optima in cazul unui impact lateral
Top tether cu verificare la instalare: pentru o mai mare siguranta atunci cand se instaleaza scaunul in autoturism

Catalogat drept un scaun auto pentru copiii mai mari, Everna-fix este scaunul auto perfect conceput sa evolueze o data cu micutul in crestere de la 9 luni la 12 ani. Construit cu strictetea standardelor de siguranta de care beneficiaza toate produsele gb, Everna-fix fuzioneaza functionalitatea cu designul pentru a oferi in permanenta siguranta pe parcursul anilor in care copilul este in crestere si dezvoltare.

Fiind un produs pentru copiii mai mari (nu se foloseste de la nastere!), Everna-fix se va potrivi copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 luni si 12 ani.

Scaunul se monteaza doar cu fata la sensul de mers. Prinderea se face doar in Iso-Fix si top tether.  De la 9 pana la 18 kg, va trebui sa folositi centura de siguranta in 5 puncte pentra a securiza copilul in scaunul auto. De la 18 kg incolo (aproximativ 108 cm), copilul va putea folosi scaunul cu ajutorul centurii de siguranta a autoturismului. Everna-fix combina designul cu functionalitatea pentru a conferi siguranta permanenta si suport optim pe parcursul anilor in care micutul se dezvolta cel mai mult.

Tetiera patenta cu functie de inclinare, o inovatia unica a marcii gb impiedica inclinarea in fata a capului copilului atunci cand adoarme in timpul calatoriilor cu masina. Aceasta tehnologie este exceptionala si unica, intrucat ajuta la fixarea capului si a gatului intr-o zona sigura, zona care este de o importanta maxima in cazul unui impact.

ER-tech: tehnologia de reducere a energiei ofera un nivel de siguranta maximal in cazul unui impact frontal. Aceasta inovatie practica limiteaza expunerea gatului la fortele impactului si reduce riscul ranirii cu pana la 20%.

Sistem L.S.P. integrat  este o caracteristica esentiala a scaunului Everna-fix. Desfacut pe partea cu portiera, sistemul lateral de protectie liniara confera inca un nivel de siguranta in cazul unui impact lateral, reducand forta unui potential impact lateral cu aproximativ 25%.

Centura Top tether este dotata cu avertizare de instalare incorecta,  un sistem unic care indica daca instalarea acestei centuri s-a realizat corect. In combinatie cu prinderea in sistemul isofix, top tether-ul impiedica o oscilatie letala in cazul unui accident. Ambele moduri de prindere afiseaza vizual instalarea corecta/incorecta, insa instalarea incorecta a top tether-ului declanseaza o avertizare audio, ceea ce conduce la instalarea 100% corecta a produsului in autoturism.

 

Maxi-Cosi Titan Pro

Recomandat de la 9 luni pâna la aproximativ 12 ani (9-36 kg, inaltime 67-150cm).

Sistem Isofix cu prindere in 3 puncte: acest scaun auto este instalat prin conectarea celor doi conectori ISOFIX si a chingilor TOP TETHER în punctele de ancorare ISOFIX ale vehiculului.

Caracteristici:

• Protectie laterala G-Cell (fagure).

• Tehnologie AIR PROTECT pentru o extra protectie a capului.

• Sistem inovator de prindere a copilului cu centurile de siguranta care reduce la jumatate timpul de fixare a acestuia in scaunul auto.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Scaune auto cu scut de impact

E o categorie de scaune auto care s-a remarcat in ultimii ani prin rezultate bune sau foarte bune la testele de impact (ADAC, OAMTC, Stiftung Warrentest).

Din pacate, o slaba documentare si o preluare incorecta si partinitoare a informatiilor de catre diverse grupuri din Social Media au scazut cel putin la noi in tara popularitatea acestor scaune care in tari cu o mortalitate foarte scazuta prin cauza accident rutier se folosesc mult.

Nu exista un punct de vedere oficial, al specialistilor privitor la care din cele doua tipuri de scaune: cu centuri proprii sau cu scut de impact sunt mai sigure pentru ca fiecare din aceste tipuri de asigurare a copilului prezinta avantajele si dezavantajele sale.

Singurul dezavantaj obiectiv pe care noi l-am remarcat in cazul particular al tarii noastre este disconfortul termic mai crescut pe timpul verii (copiii pot transpira mai mult din cauza scutului de impact), dar si acest impediment poate fi depasit daca se folosesc huse de vara din material tip prosop.

Studiile au demonstrat de rata de asigurare corecta a copilului in scaunul auto cu scut de impact este mult mai buna decat rata de asigurare in scaunele cu centuri proprii.

Din aceasta categorie va prezentam cele mai noul model lansat de Cybex, un brand care continua sa fabrice scaune cu scut de impact si care obtine rezultate foarte bune la testele de siguranta, in ciuda parerilor “specialistilor” din Social Media.

Cybex Anoris T i-Size

Poate niciun alt proiect dedicat siguranței auto a micilor pasageri nu a fost pregatit cu mai multă minuțiozitate, testat si verifica în peste 1000 de simulari de simpact, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Anoris T, scaunuul care promite să revoluționeze cu adevărat această industrie.

Aproape 15 ani de muncă intensă, de cercetare au condus la realizarea acestui model de scaun auto cu airbag incorporat pentru protecția zonei cervicale și zonei capului celui mic, airbag ce se declansează  în căteva milisecunde atunci când minicomputerul integrat decide că este nevoie.

Spre deosebire de sistemul clasic de airbag-uri ce intră în dotarile standard ale tutuor autovehiculelor , airbag-uri umplute cu aer cald care pot provoca arsuri ale feței pasagerilor din mașina, airbagul din structura scaunului auto Cybex Anoris T i-Size ste prevazut cu aer rece, se declansează instantaeu, mulându-se pe corpul celui mic, asemeni unei bule de săpun confortabile.

Iată pe scurt câteva din caracteristicile  acestui modelcare cu siguranță se  găsi în topul preferințelor tuturor părinților și care sperăm că va obține, asemeni tuturor odelelr lansate de Cybex un scor excelent la testele de impact ADAC.

 • Pana la aproximativ 50% mai multa protectie Tehnologia revolutionara a airbag-ului ofera performante de siguranta fara precedent. In cazul unui impact frontal, airbag-ul se elibereaza din scutul de impact si se umfla in cateva milisecunde, protejand capul, gatul si intreg corpul, inainte ca forta de coliziune sa poata ajunge la copil. Airbag-ul se umfla in forma literei C in jurul scutului de impact si este conceput pentru a opri miscarea inainte, reducand presiunea abdominala si mentinand copilul in pozitie sigura. Aceasta inovatie nu doar ca atinge un nivel unic de sigurata si ofera un design mai compact al scutului de impact, dar ii ajuta si pe parinti sa aleaga confortul calatoriei cu fata spre sensul de mers fara ezitare.
 • Interactiune directa cu copilul  Calatoria cu fata spre sensul de mers permite contactul vizual usor cu copilul. Comunicarea este libera si neobstructionata, la o varsta la care fiecare interactiune este valoroasa pentru dezvoltarea lui. Studiile arata ca majoritatea parintilor intorc scaunele auto cu fata spre sensul de mers inainte de implinirea varstei de 4 ani. Cu Cybex Anoris T i-Size se poate face aceasta alegere cu incredere, fara compromisuri.
 • Confort maxim pentru copil Mulți părinți optează pentru modele de scaune auto rotative și fac mult prea repede trecerea de la o poziție Rear-Facing la o Poziție Forward-Facing, poziție care într-un scaun din grupa 0-18 kg nu este deloc confortabilă, transformându-se într-un chin atât pentru copil,   cât și pentru părinți. Intr-un scaun auto pozitionat cu fata spre sensul de mers nu exista limita de spatiu pentru picioare, existand suficient loc pentru intindere si miscare, pentru un confort nelimitat in fiecare etapa de crestere. Copii mai fericiti si calatorii lungi mai relaxate, toate datorita tehnologiei airbag-ului care ofera siguranta in calatoria cu fata spre sensul de mers fara compromisuri.

Tehnologia revolutionara a airbag-ului ofera performante de siguranta fara precedent. In cazul unui impact frontal, airbag-ul se elibereaza din scutul de impact si se umfla in cateva milisecunde, protejand capul, gatul si intreg corpul, inainte ca forta de coliziune sa poata ajunge la copil. Airbag-ul se umfla in forma literei C in jurul scutului de impact si este conceput pentru a opri miscarea inainte, reducand presiunea abdominala si mentinand copilul in pozitie sigura. Aceasta inovatie nu doar ca atinge un nivel unic de sigurata si ofera un design mai compact al scutului de impact, dar ii ajuta si pe parinti sa aleaga confortul calatoriei cu fata spre sensul de mers fara ezitare.
*in comparatie cu un scaun auto pentru copii orientat cu fata la sensul de mers si asigurat cu centura masinii, in cazul unui accident frontal. Rezultatete testelor interne folosind criteriile ADAC 2021 de testare frontala.

Cybex Pallas G i-Size

Ani de zile, părinții au ales scaunele auto CYBEX Pallas pentru siguranța copiiilor lor. Ultimul model din seria multipremiată, Pallas G i-Size oferă peste zece ani de protecție. Acest scaun 2-în-1 crește odată cu copilul tău, oferind suport optim pentru fiecare stadiu din dezvoltarea lui. În primii ani de viață, scutul de protecție îmbunătățit oferă protecție sporită, confort și libertate de mișcare și face ca instalarea copilului în acesta să aibă loc rapid și în siguranță. Tetiera patentată ajută susținerea capului copilului într-o poziție protejată atunci când adoarme în timpul călătoriei. Pallas G i-Size este perfect pentru următorii zece ani, gata mereu să îi protejeze pe cei dragi.

 • 40% mai puține leziuni la nivelul gâtului Scutul de protecție ajută la reducerea riscului de leziuni ale gâtului, în eventualitatea unui accident frontal, oferind protecție superioară prin comparație cu un sistem clasic de prindere. În cazul unei coliziuni frontale, corpul copilului este propulsat în față, rulându-se peste scutul de protecție ce acționează precum un airbag, distribuind forța de impact pe întreaga suprafață a acestuia. Acest lucru reduce tensiunea de pe vertebrele gâtului și protejează capul copilului.
 • Previne căderea capului copilului în față, în timpul somnului

 

 

 

 

 

Tetiera patentată cu 3 poziții previne căderea capului copilului în față, în timpul somnului. Capul copilului rămâne în zona securizată a scaunului de mașină, oferind protecție optimă, mai ales în eventualitatea unui impact lateral. Cele trei poziții de înclinare ale acesteia ajută la găsirea poziției perfecte, făcându-l pe cel mic să se relaxeze și să adoarmă.

 

 

 

 

 

 

3. Scaune auto cu fixare prin centura de siguranta a masinii

In aceasta grupa sunt incluse clasicele “inaltatoare cu spatar”, modele pe care le recomandam mai mult dupa ce copilul ajunge in jurul varstei de 5 ani.

Iata cateva modele din aceasta grupa pe care le recomandam prin prisma rezultatelor obtinute la testele de impact si a confortului pe care copiii pasageri la au atunci cand calatoresc in acest tip de scaune auto.

BeSafe Izi Flex Fix

In primavara 2018, ADAC a confirmat performanta scaunului auto iZi Flex FIX i-Size prin scorul „Good” in toate categoriile testate. Este singurul scaun auto din test, care a reusit sa combine punctajul extraordinar de 1,2 la impact lateral cu rezultate deosebite in categoria „spatiu pentru copil” si „utilizarea spatiului in masina”. Castigatorul prestigiosului premiu Kind + Jugend Innovation in categoria „World of Traveling Kids”, BeSafe iZi Flex FIX i-Size este combinatia ideala de siguranta, confort si flexibilitate.Error! Filename not specified.

 

Noua reglementare UN R129-02 (i-Size) este binevenita, BeSafe iZi Flex FIX i-Size fiind primul scaun auto cu spatar de pe piata, care respecta pe deplin aceste noi criterii. Dezvoltat pentru situatiile din viata reala, BeSafe iZi Flex FIX i-Size protejeaza micii pasageri cu ajutorul caracteristicilor de siguranta, care sunt peste cerintele reglementarilor.

 • Conform cu noile reglementari ONU R129-02
 • Pad + proiectat pentru protectie suplimentara a barbiei si a pieptului
 • Pozitie blocata pentru instalarea ISOfix
 • Protectie impotriva impactului lateral (SIP +)
 • Ghidajul centurii transversale, respectiv centurii abdominale ofera pozitie corecta
 • Tetiera proiectata pentru vizibilitate laterala si suport pentru somn
 • Reglarea inaltimii pentru a creste cu micul pasager
 • Pad + „catifeleaza” centura de siguranta pentru un plus de confort
 • Functie de inclinare (1 pozitie)
 • Maner integrat pentru transport facil
 • Design slim – spatiu suficient
 • Protectii laterale detasabile pentru instalarea a 3 scaune pe o bancheta

Britax-Romer KidFix III M

Luând confortul copilului dumneavoastra la nivele noi KIDFIX III M elegant si confortabil mareste gama noastra populara si de succes KIDFIX. Cu noul design si zona de sedere mai lunga, acesta ofera confort mai mult pentru copii mici si mai înalti – chiar si pe calatorii mai lungi. De asemenea, combina caracteristicile noastre de siguranta dovedite SICT si SecureGuard pentru o protectie excelenta, asigurând siguranta si confortul copiilor de la 3,5 pâna la 12 ani.

Specificatii :

Zona de sedere optimizata ergonomic

 • Pentru a oferi un confort maxim, chiar si pentru copiii mai înalti, zona de sedere este cu aproximativ 20% mai mare decât modelele similare. Forma îmbunatatita si captuseala extra-moale confera o pozitie confortabila si ergonomica pentru drumurile lungi.

SecureGuard

 • SecureGuard va ajuta sa va protejati zona delicata a abdomenului copilului prin adaugarea unui punct de contact suplimentar – al 4-lea punct de contact la centura de siguranta cu 3 puncte. Prin mentinerea centurii de siguranta în pozitie optima peste oasele pelvine ale copilului, SecureGuard ajuta la reducerea fortelor abdominale în caz de coliziune frontala cu pâna la 35% * si, în acelasi timp, permite copilului libertatea de miscare în timpul calatoriei.

* Teste interne ale lui Britax Römer cu un manechin Q6, reprezentând un copil mediu de 6 ani.

Protectie avansata la impact lateral – SICT

 • SICT ofera o protectie superioara copilului dumneavoastra în eventualitatea unei coliziuni laterale. Reduce fortele de impact prin minimizarea distantei dintre masa si scaunul auto si se deformeaza pentru a absorbi energia înainte de a ajunge la cel mic. Pentru a beneficia de protectie, reglati pur si simplu SICT -ul pe partea laterala a scaunului de masina cel mai aproape de usa.

Tetiere ergonomica usor reglabila

 • Tetiera noastra este conceputa special pentru copiii mai mari, atunci cand folositi centura de siguranta in 3 puncte pentru a le asigura in scaunul auto. Se poate regla cu usurinta în pozitia corecta, chiar deasupra umerilor copilului dumneavoastra, cu o singura mâna – chiar daca acestea stau pe scaun. În plus, tetiera este proiectata ergonomic pentru a sustine capul copilului atunci când adorm.

Spatar usor reglabil în forma de V

 • Conceput pentru a oferi un suport optim copiilor dumneavoastra în crestere, spatarul în forma de V ofera mai mult spatiu pentru spate si umeri. În plus, spatarul se ajusteaza automat pentru a se potrivi cu unghiul scaunului vehiculului, oferind o pozitie mai buna si o pozitie confortabila pentru copilul dumneavoastra.

Maxi-Cosi Kore Pro

Maxi-Cosi Kore Pro i-Size este primul scaun auto care este echipat cu o lampă prin care copilul tău se poate închide singur. De îndată ce copilul dumneavoastră este așezat, lampa se aprinde și se aprinde timp de 20 de secunde. Practic, acest ClickAssist! Scaunul auto Maxi-Cosi Kore Pro i-Size este potrivit pentru copii de la 100 la 150 cm (3,5 până la 12 ani).

Securitate

Scaunul auto Maxi-Cosi Kore Pro i-Size este echipat cu SPS Plus. Aceasta înseamnă că umerii și capul copilului dvs. sunt perfect protejați în lateral. Lățimea și înălțimea scaunului auto pot fi reglate cu o singură mână, astfel încât corpul copilului dvs. să fie întotdeauna într-o zonă sigură.

Instalare în mașină

Scaunul auto este atașat cu Isofix. Aceasta face ca instalarea scaunului auto să fie deosebit de ușoară și sigură. Acest lucru minimizează riscul asamblării incorecte. Scaunul auto Maxi-Cosi Pro i-Size este întotdeauna folosit în direcția de deplasare. Scaunul auto poate fi atașat și cu centura auto, dar apoi acest scaun auto nu mai îndeplinește standardul de siguranță i-size.

Confort

A fost prelucrată o husă premium de reglare a temperaturii pentru scaunul auto Maxi-Cosi Kore Pro i-Size. Scaunul este deosebit de moale și confortabil datorită căptușelii suplimentare.

Capacul scaunului auto Maxi-Core Pro i-Size poate fi îndepărtat și spălat în mașina de spălat, astfel încât copilul dvs. să stea întotdeauna pe un scaun auto curat.

 • – Potrivit pentru copii de la 3,5 ani la 12 ani (100 până la 150 cm)
 • – SPS Plus: protecție laterală mai bună
 • – Acoperire premium de reglare a temperaturii
 • – Reglabil pe înălțime și lățime cu o singură mână
 • – Isofix pentru atașare rapidă și puternică
 • – Husă detașabilă și lavabilă
 • – Scaun confortabil cu căptușeală suplimentară
 • – Respectă reglementările stricte de siguranță i-Size

Diono Monteray 

Acest Scaun Auto 15-36 kg cu Prindere Isofix Diono Monterey 2CXT Fix este un scaun auto 2 in 1 (scaun auto cu spatar si inaltator auto, recomandat pentru copii cu greutatea cuprinsa intre 15-36 kg (160 cm).
Inovatia absoluta in gama scaunelor din grupa 2-3, Monterey, este un scaun auto prevazut cu sistem de conectori ISOFAST care se prind in sistemul Isofix al masinii pentru o fixare mai buna.
Sistemul patentat ISOFAST este format din doi conectori speciali care se prind in sistemul Isofix si securizeaza astfel fixarea scaunului auto de bancheta din spate a autovehiculului.

Siguranta:

 • Ghidaj integrat al centurii de siguranta in tetiera pentru a asigura in permanenta pozitia corecta a centurii de siguranta.
  • Sistemul patentat de conectori ISOFAST securizeaza fixarea scaunului auto de bancheta din spate a autovehiculului.
  • Prindere sigura a scaunului de bancheta masinii (scaunul nu aluneca de pe bancheta atunci cand copilul nu se afla in autovehicul).
  • Side Impact Protection cu spuma EPS – sistem patentat de absorbtie a socurilor in caz de impact lateral.
  • Pereți laterali reglabili, întăriti cu aluminiu, care asigura o protectie excelenta de impact lateral.
  • Protectie speciala pentru zona cervicala si zona capului.
  • Pozitionare in masina : Cu fata spre sensul de mers.

Confort:

 • Tetiera reglabila in 11 pozitii (creste odata cu copilul dvs.).
  • 2 pozitii de rabatare ale spatarului.
  • Suporturi pentru pahare retractabile pentru a păstra băuturile sau gustările în poziție verticală și la îndemână.
  • Baza scaunului a fost conceputa cu un plus de profunzime pentru mai mult confort si pentru a preveni alunecarea copiilor si este captusita cu spuma cu memorie.

Caracter practic:

 • Husa detasabila si lavabila in masina de spalat la temperatura de 30 de grade.
  • Suport de pahar incorporat.
  • Poate fi folosit ca inaltator – pentru copii cu greutatea intre 22 – 36 kg.
  • Sistem revolutionar cu spuma EPS pentru amotizarea vibratiilor si socului prin impact lateral.

Acestea sunt cateva din modelele din aceasta categorie de varsta.

Va recomandam sa testai intotdeauna scaunul pe masina si cu cel mic prezent pentru a face cea mai potrivita alegere.

In Centrele Siguranta Auto Copii din Constanta si Bucuresti gasiti o gama larga de scaune auto testate la impact din grupa de varsta 4-12 ani.