Scaunele auto SALVEAZĂ VIEȚI este afirmația pe care o face de fiecare data. La fiecare curs, sau la fiecare întâlnire cu părinții sau declarație de presă.

Ceea ce nu uitam să menționam de fiecare data, cu orice ocazie e ca un scaun auto poate salva viața doar daca sunt întrunite simultan mai multe condiții :

 

  1. Este potrivit vârstei, înălțimii și greutășii
  2. Este corect instalat și copilul este asigurat corespunzător
  3. Este folosit la fiecare drum, chiard aca e vorba de un drum scurt, la doar 2 km de casă

Testimonialul unei mamici din Timișoara nu face decât să susțină o dată în plus aceste recomandări ale colegilor din Fundația Siguranță Auto Copii.

 

Vă invit să il citiți și să priviți cu atenție imaginile de la locul impactului:

Dragi Părinți ,

In primul rând , la mijlocul anului trecut (2022) , la îndrumarea celor de la Siguranța Auto Copii, am achiziționat un scaun auto Besafe izi turn 360, pentru fetița noastră in vârsta de 1 an.

Si acum vreau sa va relatez ce ni sa întâmplat in luna decembrie a aceluiași an.

Am ieșit împreuna cu soțul si fetița sa vedem luminițele de Crăciun .

La nici 2 km de la plecarea de acasă am avut un accident de mașina , un domn a intrat in noi cu peste 60 km la ora chiar in sensul giratoriu .

Au venit si cei de la Smurd si poliția in 3 min .

Fetița  aflându-se in scaunul auto Besafe izi turn, a fost protejata complet chiar dacă mașina care a intrat in noi a lovit fix pe partea ei.

Mașina a intrat la dauna totala in urma verificărilor de rigoare .

Concluzia mea este ca Viața are prioritate, si prețul scaunului auto este infim in comparație cu prețul vieții . “

 

Iată și imaginile, mai grăitoare de multe ori decât cuvintele:

 

Astea sunt faptele. De adaugat e faptul ca viteza a fost mai mare de 60 km/h  și nu doar de 30 km/h așa cum s-a intâmplat în cazul prezentat înainte de Craciun, caz în care un așa zis scaun auto (unul din multele prezente pe piața din România și produse de fabricantul chinez sub ce denumire dorește întreprinzătorul român în cantități de la 100 de bucăți în sus): https://goodhopecarseats.en.made-in-china.com/product/lZDfcgtrYzhW/China-Baby-Car-Seat-360-Degrees-Spinning-with-Isofix-Latch-System-for-Sale-Kids-0-12-Years-0-36-Kg-Group-0-1-2-3.html

Da, scaunul pe care unii parinți îl cumpără în baza review-urilor si pentru care faimoșii producători cer de la 38 USD per bucată (asta la o primă strigare și fără negociere) se poate chema cum doresc producatorii: Cu B, cu J,  cu T si cu multe alte inițiale. Numai că niciuna din aceste inițiale nu este V de la VIAȚĂ sau C de la COPILUL MEU.

Pentru că numărul copiilor transportați în scaune auto a început să crească li pentru că, automat și numărul accidentelor în care sunt implicați copii transportați în scaune auto, este esențial să cunoașteți drepturile pe care le aveți în privința despăgubirii post-accident.

Iată AICI pașii de urmat.

Dragi părinți, la început de an: faceți alegeri sigure, consultați surese avizate și nu uitatți niciopdată faptul că simpla achiziția a unui scaun auto și nefolosirea lui permanent, la orice drum, indiferent de cât de scurt este, este VITALĂ.

Medicii, psihologii, experții în siguranță auto copii din Centrele acreditate ale Fundației Siguranță Auto Copii vă așteapă cu drag pentru a vă îndruma în privința alegerii, instalării și utilizării scaunelor auto

 

Lasă un răspuns