Ce folosim pentru bebe: landou sau scoica?

Ce folosim pentru bebe: landou sau scoica? este intrebarea care ni se pune frecvent in Centrul Siguranta Auto Copii, la cursurile speciale dedicate parintilor sau webinarii.

Iar raspusul nostru, repetat obsesiv este: scoica, adica scaunul auto special creat pentru nou-nascut este solutia sigura de transport a unui bebelus incepand cu primul drum de la maternitate acasa si pana in momentul in care acesta a atins limita maxima de inaltime sau greutate pentru care aceasta a fost omologata de producator.

Cu toate astea, foarte multi din viitorii parinti uita sa puna pe lista lunga de cumparaturi pentru nou nascut scaunul auto.

Asta probabl pentru ca landoul este imaginea pe care am invatat sa o asociem cu notiunea de bebelus, de confort, de protectie.

Si asta e corect. Doar ca nu si in masina.

Landoul este minunat atunci cand te plimbi in parc, cand mergi la plaja si vrei ca bebe sa doarma, dar niciodata landoul nu joaca rolul de dispozitiv de siguranta in cazul unui impact.

Din pacate, aceasta informatie nu ajunge la toti parintii si din acest motiv se produc tragedii ca cea de ieri, 29 iulie 2020.

Pe scurt, un bebelus de doar 9 luni nu a avut nicio sansa in cazul unui accident prin impact lateral (atentie- nu frontal) produs prin neacordare de prioritate. Si asta doar pentru ca parintii au considerat ca landoul e cea mai sigura optiune de transport.

Ce folosim pentru bebe: landou sau scoica?

Pentru mai multe detalii, iata si link-ul complet cu stirea pentru https://www.fanatik.ro/accident-grav-in-olt-un-bebelus-de-9-ani-a-murit-dupa-ce-tatal-sau-nu-a-oprit-la-stop-19267492.

Daca aveti intrebari sau dubii legate de cele mai potrivite modele de scoici pentru nou-nascut, nu ezitati sa ne contactati sau sa vizitati Centrul Siguranta Auto Copii.

Dragi parinti, va rugam mult: folositi scoica, scaunul auto sau centura autovehiculului conform varstei copilului.

Protejati viata pe care ati adus-o pe lume si ale carui zambete inseamna tot ce e mai frumos !

SIGURANTA AUTO A COPILULUI TAU NU ESTE OPTIONALA!

Lasă un răspuns