Scaunele auto no-name, prezente in numar din ce in ca mai mare pe piata din Romania reprezinta variante ispititoare pentru parinti.

Am inceput acest articol deoarece am fost asaltati de intrebari referitoare la modele “prestigioase”, rotative 360 grade, cu Isofix, cica recomandate de la nastere si pana la 12 ani. Toate cu nume gandite sa inspire increderea, cu descrieri compilate din descrierile producatorilor recunoscuti din industrie.

Cum pentru noi siguranta auto a copiilor reprezinta prioritate grad 0, ne-am apucat sa investigam “cazul”si va dam cateva indicii care sa va ajute sa luati decizia potrivita.

  1. Verificati mai intai daca “brandul”respectiv exista si pe alte piete in afara Romaniei
  2. Verificati daca modelul in cauza are sau nu testare de impact efectuata de una din autoritatile internationale ce au competenta in acest sens: ADAC, OAMTC, Plus, NHTSA, Which.
  3. Verificati cu atentie “recenziile”prezente pe site-urile marilor retaileri. S-ar putea sa va treziti cu surpriza ca mare parte din ele sunt achizitii neverificate.
  4. Daca aveti dubii, iata AICI unde puteti gasi informatii de referitoare la alertele europene de siguranta in privinta unor modele “no-name de scaune auto (deoarece toate celelalte state din Uniune sunt preocupate de acest aspect.

 

Acestea sunt doar cateva sfaturi referitoare la cercetarea de piata pe care e bine sa o faceti initial.

Sfatul principal este sa alegeti scaunul dupa o testare prealabila pe masina, cu copilasul prezent pentru ca e vorba despre un produs destinat copilului, un produs cu utilizare indelungata, asa ca “beneficiarul” trebuie “sa se pronunte” in aceasta privinta.

Scaunele auto no-name nu sunt recomandate de expertii in Siguranta Auto Copii deoarece modul lor de constructie, modul de instalare si de utilizare ridica mari semne de intrebare in privinta riscurilor posibile atat pentru copilasul transportat in scaun, cat si asupra conducatorului auto sau a celorlati pasageri din autovehicul (risc de catapultare, de transformare in proiectile in cazul unei decelerari bruste).

Va asteptam cu drag in Centrele Siguranta Auto Copii Romania cu cele mai bune sfaturi legate de transportul bebelusilor si copiilor cu autovehiculul.

1 Comentariu
  1. Buna ziua. M-ar interesa un scaun osann neo 360.ce parere aveti despre acest scaun

Lasă un răspuns