Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ,

Iata de ce compania americana Graco se poate mandri cu milioane de scaune auto sigure vandute anual in lumea intreaga.

Graco® a dezvoltat propria linie de testare la impact

Detinem si operam propriul nostru sistem de testare la impact in Statele Unite ale Americii, Atlanta, Georgia. Acest lucru ne permite flexibilitatea de a efectua teste de impact pe tot parcursul dezvoltarii fiecarui nou model de scaun auto, astfel incat sa ne asiguram ca indeplineste sau depaseste reglementarile Standardului Federal de Siguranta pentru scaunele auto (FMVSS 213).

O echipa dedicata

Avem o echipa formata din peste 90 de tehnicieni certificati in siguranta micilor pasageri, dedicati educarii comunitatilor cu privire la selectia, instalarea si utilizarea corecta a scaunelor auto, a inaltatoarelor si a centurilor de siguranta ale autovehiculului. In felul acesta ne asiguram ca parintii sunt la curent cu cele mai noi informatii referitoare la scaunele auto. Tehnicienii nostri sunt instruiti in siguranta pasagerilor copii de catre Safe Kids Worldwide –organizatie internationala dedicata prevenirii accidentarii copiilor.

Standardul de Siguranta Graco® ProtectPlus Engineered™

Graco® ProtectPlus Engineered™

Standardul Graco® ProtectPlus Engineered™ este o combinatie intre cele mai riguroase teste de impact, care va ofera garantia ca micutul dvs. este protejat in caz de accident frontal, lateral, din spate sau rasturnare. Aceste teste de impact sunt bazate pe Programul de Evaluare a Autovehiculelor Noi dezvoltat de NHTSA si include suplimentar si teste privind temperaturile extreme din interiorul autovehiculului.

Testare- impact frontal

Scaunele auto Graco® sunt testate la impact frontal, pentru a indeplini sau a depasi criteriile de siguranta a scaunelor auto pentru copii, conform Standardului de Siguranta US FMVSS 213.

Testare- impact lateral

Potrivit Institutului de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor, coliziunile laterale reprezinta al doilea tip de accident auto fatal, insa nu exista standarde de siguranta la impact lateral in SUA. Desi in prezent nu este ceruta testarea la impact lateral in Standardul de Siguranta FMVSS 213, Graco® a testat scaunele auto in ceea ce priveste retinerea ocupantilor, cu sistemul incorporat de centuri in 5 puncte si sistemele de fixare a scaunului auto pe bancheta din spate a autovehiculului.

Testare -impact din spate

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Graco® testeaza scaunele auto ProtectPlus Engineered ™, pe baza impulsului de impact al coliziunii din spate conform Standardului European.

Standard de testare Graco® Rollsafe™

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Graco® testeaza scaunele auto ProtectPlus Engineered ™ utilizand propriul standard de testare Graco®RollSafe™, pe baza procedurii Europene de testare la rasturnare.

2X Standard de Evaluare a Scaunelor Auto in Autovehiculele Noi (NCAP)

Scaunele auto Graco® sunt riguros testate in caz de integritate structurala, prin dublarea fortelor mari de impact, in cadrul Programului de Evaluare a Autovehiculelor dezvoltat de NHTSA, care are ca rezultat un test in cazul unui accident ce experimenteaza aproximativ dublul fortei de impact cerute de Standardul US FMVSS 21 (protocol NCAP). Acest test simuleaza viteza de acceleratie si forta de impact de aproximativ doua ori mai mare decat a standardelor actuale, avand un rol important privind siguranta copiilor in scenarii extreme de accident.

Temperaturi extreme in interiorul autovehiculului

Temperaturile extreme, ridicate sau coborate, pot afecta structura materialelor si le pot face mai fragile. Scaunele auto Graco® sunt testate pentru integritate structurala prin aplicarea pulsului de impact al Standardului US FMVSS 213, pe un scaun auto care a fost expus la temperaturi extreme, foarte ridicate sau foarte coborate. Graco® se asigura ca scaunul auto va fi suficient de rezistent structural pentru a va proteja copilul chiar si in medii extreme.

Instructiuni AAP si NHTSA privind modul in care trebuie sa calatoriti

Graco® sustine Academia Americana de Pediatrie si Ghidul Utilizarii Scaunelor Auto al Administratiei Nationale pentru Siguranta Traficului Rutier.

Toti copiii mici trebuie sa calatoreasca in scaune auto instalate cu spatele catre sensul de mers!

AAP recomanda ca toti sugarii si copiii mici sa calatoreasca intr-un scaun auto orientat cu spatele catre sensul de mers cat mai mult posibil, pana cand vor atinge cea mai mare greutate sau inaltime permisa de scaunul auto. Majoritatea scaunelor convertibile permit copiilor sa calatoreasca pozitionati cu spatele timp de 2 ani sau mai mult. Graco®ofera o linie de scaune auto care permit copilului sa calatoreasca in siguranta, cu spatele catre sensul de mers, pana la varsta de 4 ani.

Cand sa schimbati orientarea – cu fata catre sensul de mers

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Odata ce copiii au depasit limita de greutate sau de inaltime a scaunelor auto orientate cu spatele catre sensul de mers, AAP recomanda utilizarea unui scaun auto orientat cu fata catre sensul de mers si prevazut cu centuri proprii, cu durata de utilizare cat mai indelungata.

Potrivit NHTSA, in comparatie cu utilizarea doar a centurilor de siguranta a autovehiculului, folosirea scaunelor auto prevazute cu centuri proprii, cu prindere in 5 puncte, este asociata cu o reducere de 28% a riscului de ranire grava. Graco® are in portofoliu modele de scaune auto cu centuri proprii, ce pot sustine o greutate extinsa de pana la 29 kg.

Cand se foloseste un sistem de ajustare al centurilor

Dupa ce copiii au atins greutatea sau inaltimea maxima pentru utilizarea centurilor scaunului auto, AAP recomanda utilizarea unui inaltator auto ce sustine pozitionarea centurilor autovehiculului corect, pana la varsta de aproximativ 12 ani. Copiii pot folosi doar centura de siguranta a autovehiculului atunci cand: spatele se sprijina corect pe spatarul banchetei, genunchii sunt flexati la marginea banchetei, centura inferioara trece peste coapse, centura superioara se potriveste peste clavicula si ramane la acelasi nivel cu trunchiul, iar copilul poate ramane in aceasta pozitie pe toata durata calatoriei.

Tehnologii suplimentare de siguranta Graco®

Bara Anti-Recul

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Scaunele auto Graco® echipate cu bara anti-recul ofera un plus de siguranta scaunelor auto orientate cu spatele catre directia de mers. Bara anti-recul limiteaza rotatia scaunului si a copilului dumneavoastra in caz de impact.

  

Tehnologie Trueshield

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Scaunele auto echipate cu tehnologia TrueShield ofera o protectie avansata impotriva impactului lateral, de la capul copilului si pana la solduri. Scuturile de protectie ajuta la mentinerea copiilor in siguranta in cazul unui impact din partea laterala. In timp ce toate scaunele auto Graco® sunt testate la impact lateral, scaunele auto cu tehnologie TrueShield sunt supuse testelor suplimentare de impact lateral pe baza Standardului European R129.

Tehnologie Safety Surround™

Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Graco® Safety Surround™ Advanced Side-Impact Protection ofera cea mai buna protectie a capului in fiecare etapa. Cu protectie suplimentara in tetiera, scaunele auto Graco Safety Surround™cresc odata cu copilul. Testarea impactului lateral pe aceste scaune auto depaseste si se bazeaza pe Standardul European R129.

In Centrul Siguranta Auto Copii puteti testa cele mai sigure modele de scaune auto copii, potrivite varstei, inaltimii, greutatii copilasului si masinii in care scaunul auto va fi instalat.

Acestea sunt cateva din motivele pentru care specialistii spun ca Scaunele auto Graco® inseamna siguranta la superlativ

Afla mai multe despre siguranta auto marca Graco® USA.

Lasă un răspuns