In acesta sectiune va prezentam cateva alerte de data mai recenta privitor la anumite modele de scaune auto.

  1. BRITAX RÖMER Dualfix

Alerte scaune auto Copyright: ADAC

Britax Römer a retras voluntar de pe piata scaunelor auto modelul DUALFIX vandut intre 3 Noiembrie 2017 si 22 Martie 2018. Problema semnalata era o componenta a scaunului auto. Toate celelalte scaune auto DUALFIX nu sunt afectate de aceasta problema.

Dati click aici pentru a vedea daca scaunul dvs este parte a celor cu probleme.

  1. CONCORD Reverso i-Size

Alerte scaune autoCopyright: ADAC

Folosirea indelungata poate afecta mesanismul de ajustare a centurilor.

  1. JANÉ Grand – Alerta Ridicata de Siguranta!!!

Copyright: ADAC

Acest scaun certificat ECE-R44/04T are Isofix si se foloseste pentru copii cu greutate maxima de 18 kg. In testele de impact frontal, modelul Jané Grand nu a ramas atasat de prinderea in Isofix si s-a separat de aceasta. Nu toate scaunele Jané Grand au fost afectate de aceasta problema. Puteti verifica acest lucru cu ajutorul QR Code-ului situat in partea din spate a produsului sau dupa numarul de serie inscris sub zona QR Code.

La verificare pot rezulta 3 tipuri de raspuns:

  1. Scaunul dvs este perfect.
  2. Scaunul dvs trebuie verificat. Va rugam sa contactati firma Jané.
  3. Daca apare un numar, trebuie sa il trimiteti la adresa: grand@jane.es si sa cereti informatii suplimentare.

RECARO Optia  cu baza Recaro SmartClick

Copyright: ADAC

In  testul dinamic, scaunul s-a rupt in 2 bucati, separandu-se de baza Isofix.

RECARO Optiafix

Copyright: ADAC

Conform ADAC, centurile acestui scaun nu asigura suficient copilul. Parintii sunt rugati sa verifice daca centurile apasa prea tare pe umerii copilului.

 

 

 

RECARO Zero.1

Copyright: ADAC

Nu toate scaunele  Recaro Zero.1 sunt afectate de problema. Problema semnalata: functionarea defectuoasa a retractorului pentru centuri, ceea ce poate duce la slabirea

centurilor.Daca copilul calatoreste cu fata, iar centura nu este suficient de stransa, in cazul unui accident este afectata siguranta copilului.

Scaunele afectate pot fi idntificate dupa numarul de serie. Scaunele Elite nu sunt afectate. Se poate face verificarea si accesand acest link.

 

Baza RECARO fix

Copyright: ADAC

Acest tip de baza poate fi folosita numai cu scaunele auto Recaro Optia si Privia. In testul din 2016, scaunul auto Recaro Optia  s-a separat complet de baza Recaro fix in timpul impactului frontal. Compania schimba gratuit aceste baze.

Scaunul era certificat conform standardului  ECE-R44/04, dar nu a fost conform cu testele mai drastice efectuate de Recaro.

Numerele de serie ale scaunelor afectate sunt intre ER01000000 si ER01017825. Toate celelalte scaune nu au probleme. Puteti verifica daca baza dvs e afectata si acccesand acest  link.

Centuri ISOFIX

Copyright: ADAC

Daca aceste centuri sunt folosite ca singur dispozitiv de transport pentru copil, exista un risc foarte mare de ranire a copilului.

Atentie!

Verificati periodic lista de alerte scaune auto retrase de pe piata.

Daca circulati cu viteza de pana la 50 km/h si sunteti implicati intr-un impact frontal, nu aveti neaparata nevoie de un scaun auto testat ADAC.

Daca totusi considerati ca veti merge cu viteze mai mari, va recomandam sa alegeti un scaun auto din cele care au obtinut rezultate bune si foarte bune la testele de impact.

1 Comentariu