Primăvara anului 2022 se anunță interesantă pentru domeniul sigurantei auto a micilor pasageri, așa că ne-am propus să vă prezentăm câteva din noile modele.

Primul articol este dedicat unei categorii speciale și anume: Scaune Auto Rear-Facing Prelungit de Nouă Generație

Brandurile nordice, care își dispute de câțiva ani buni piața scaunelor auto din categoria Rear Facing Prelungit, sau ERF, lansează două modele interesante, ambele cu prindere în centuri.

Cum competiția era despre lansarea scaunului care să asigure transportul copilului cu spatele la sensul de mers pe o perioadă cât mai îndelungată și cum Isofixul mașinii poate fi utilizat până la o greutate maximă combinată a scaunului plus copil transportat de 33 kg, evident scaunele care să permită transportul cu spatele al copiilor mai mari trebuiau să fie cu prindere în centuri, așa că cele două branduri în cauză, în ordine alfabetică Axkid (Suedia) și BeSafe (Norvegia) au ieșit pe piață aproape simultan cu două astfel de modele, ambele promițând să rezolve problema transportului cu spatele la sensul de mers pentru copiii cu înălâime maximă de 125 cm și greutate până la 36 kg.

 

Iată caracteristicile celor două modele în cauză.

 1. Axkid Minikid 3.0 este modelul lansat de suedezi.

Axkid Minikid 3 este o actualizare a celui mai bine vândut model al brandului, Axkid Minikid 2 și permite o orientare extinsă cu spatele până la vârsta de 7 ani, mai precis pânî la 125 cm și 36 kg.

Axkid Minikid 3.0 este omologat conform standardului R129 și a fost testat deja testat Plus în laboratoarele VTI (singurele care permit testarea la impact frontal la cererea producătorului exclusiv a modelelor orientate cu spatele la sensul de mers)

Caracteristici Axkid Minikid 3.0:

 • Tetiera care se ajustează automat într-o poziție sigură în funcție de lungimea și mărimea copilului, existând 14 poziții.
 • Sistem de instalare ușoară cu legături inferioare automate
 • Spațiu pentru picioare de până la 30 cm – Datorită designului compact, dar spațios, Minikid 3 poate încăpea chiar și în cele mai mici mașini, dar permite copilului dumneavoastră mult spațiu pentru picioare.
 • Extindere a lungimii spatelui cu aproximativ 10 cm (!!) față de precursorul său, Minikid 2.0. Această creștere uriașă a lungimii spatelui împreună cu limita de greutate impresionantă de 36 kg
 • Minikid 3 poate fi instalat în orice poziție din mașină, nu depinde de conectorii ISOFIX.
 • Designul tetierei este, de asemenea, actualizat într-o formă mai în V și dezvoltat cu o tehnologie de absorbție a forței, oferind copilului tră cea mai bună protecție în cazul unei coliziuni. Designul în formă de V al tetierei permite copilului sî vadă mai bine pe fereastra laterala a autovehiculului.
 • Cu un ghid unic de instalare în 6 pași, cu o singură clemă de centură, cu legături inferioare automate,.
 • Sistemul Sleep Well cu piciorul său multi-înclinabil în față vă ajută să utilizați diferite poziții pentru o înclinare confortabilă și sigură pentru copilul dvs., în funcție de lungimea vârstei și unghiul banchetei din spate.
 • Perna de suport pentru copii mici pentru Axkid Minikid 3 va oferi chiar si celor mai mici copii o pozitie confortabila si sigura. Noul design al pernei vine într-o spumă cu memorie confortabilă, precum și într-o țesătură plasă în spate pentru circulația aerului. Inserția suplimentară este recomandată pentru utilizare atunci când copilul are o înălțime între 61-105 cm.
 • Axkid Side Impact Protection (ASIP) sistem construit pentru a se deforma și a absorbi energia de impact înainte de a ajunge la copil.
 • Preț pe site-ul producătorului 549 €

Diferențele dintre Minikid 3 Premium și Minikid 3

Minikid 3 Premium oferă un confort mai mare datorită căptușelii suplimentare din husa scaunului. Versiunea premium vine, de asemenea, cu tetiera asortată cu culoarea, fermoare premium de marcă și husă din spate plasată pe sca

 1. Besafe Stretch este modelul lansat de norvegieni.

Noul scaun auto BeSafe  orientat cu spatele la sensul de mers apare pentru a răspunde cererii părinților care caută un scaun auto orientat spre spate care să reziste cât mai mult, cu o durată de utilizare mai mare de 4 ani și cu mai puține restricții de greutate.

Din cauza percepției lipsei de spațiu în mașină și a credinței eronate că copiii călătoresc inconfortabil, majoritatea părinților renunță la transportul cu spatele al micilor pasageri înainte ca aceștia să împlinească vârsta de 4 ani.

.

Caracteristici

 • Stretch by Besafe este un scaun auto nou aprobat, orientat spre spate, pe care îl putem folosi de la 6 luni până la aproximativ 7 ani.
 • Este un scaun care se adapteaza cu adevarat de la 61 cm la 125 cm, limita de inaltime stabilita de noua  omologare UN R129 .
 • Extinderealimită de greutate cu spatele la spate la 36 kg .
 • Conectorii ISOFIX nu sunt necesari pentru instalarea acestui scaun. El se instaleaza cu centura de sigurantain orice vehicul, pe oricare din locurile destinate pasagerilor (evident cu respectarea recomandărilor specific fiecărei poziționării în mașină).

Instalarea Besafe Stretch se face în 4 pași:

 1. Ajustăm spațiul pentru picioare, adaptându-l la una dintre cele 5 poziții ale sale .
 2. Trecem centura prin ghidajul din partea din față a scaunului și o fixăm în cataramă.
 3. Întoarcem butonul situat în spatele scaunului până când se aude un click, atât pentru a bloca cât și pentru a strânge centura.
 4. Eliberăm butonul de fixare Acestea au un sistem retractabil care facilitează strângerea centurilor.

Informații tehnice Besafe Stretch

 • Scaun cu instalare cu spatele la sensul de mers de la 61 la 125 cm (aproximativ 6 luni – 7 ani ).
 • Limita de greutate de 36 kg.
 • Omologare UN R129.
 • Design care permite un spatiu mare pentru picioare, pana la 30 cm.
 • Instalare cu centura de siguranta in 3 puncte.
 • Test de impact Plus (la cererea producătorului).
 • 7 culori disponibile, inclusiv noua țesătură Mesh cu plasă 3D respirabilă dezvoltată de BeSafe.
 • Pret pe piața europeană: 625 € – 665 €.

 

BeSafe Stretch prezintă îmbunătățiri excepționale de siguranță , cum ar fi structura Exo care se conectează cu centura vehiculului și cu solul pentru a rezista forțelor în cazul unui impact frontal In acest fel, tine copilul in aceeasi pozitie in cazul unui accident.

Avantajele scaunului auto Besafe Stretch

 • În primul rând, este unul dintre scaunele orientate spre spate care ne permite cel mai lung timp de utilizare de pe piațăastăzi, oferindu-ne o viață medie de peste 6 ani de utilizare.
 • In al doilea rand, ofera spatiu adecvat pentru picioarelecopiilor mai mari, putand ajunge chiar si la 26 cm, spatiu mai mult decat suficient pentru ca cei mici sa se bucure de cea mai confortabila si mai sigura calatorie.

În alte țări cu preocupare reală pentru siguranța micilor pasageri modelul de scaun auto Besafe Stretch NU POATE FI CUMPĂRAT ONLINE deoarece acest brand are un mare angajament față de siguranță dorindu-și o instalare corectă, verificată fiind necesar să mergeți la un într-un Centru specializat pentru a primi sfaturi înainte de cumpărare, precum și pentru a garanta instalarea corectă a acestuia în vehicul.

Așteptăm cu viu interes apariția acestor modele și în România și feed-back-ul părinților precum și rezultatelor testelor independente de impact ale celor de la ADAC.

Până atunci. Vă recomandăm să consultatați AICI lista actualizată a scaunelor auto testate Plus de către institutul VTI din Suedia.

Centrele Siguranță Auto Copii din București, Brașov și Constanța (singurele Centre ACREDITATE de Fundatia Siguranta Auto Copii Romania) vă stau la dispozitie pentru testarea pe mașină și instalarea modelelor de scaune auto testate suplimentar la impact marca Axkid, Avova,
BeSafe, Britax-Romer,
Cybex, Diono, GB, Graco, Joie, Maxi-Cosi, Nuna, Recaro.

 

Lasă un răspuns