Rezultatele Testului ADAC Octombrie 2021

Iata ca, in sfarsit Rezultatele Testului ADAC Octombrie 2021 au fost publicate pe pagina prestigiosului Automobil Clubului German.

In aceasta sesiune au fost incluse 26 modele din grupe diferite, 14 obtinand rezultate bune si satisfacatoare, iar 7 neridicandu-se la inaltimea asteptarilor.

Hai sa vedem aceste reultate.

De remarcat este performanta foarte buna a scoicilor, adica a primului tip de scaun auto pentru nou-nascuti. Brandurile consacrate din aceasta grupa, Maxi-Cosi, Graco, Brita-Römer, Besafe (modelul realizat pentru brandul Mima) sau Peg-Perego. au oferit surprize deosebit de placute si anul acesta, modelele lansate de ei avand scoruri de siguranta intre 1.2 si 1.7.

De remarcat totodata recomandarea expertilor de la ADAC de a nu sari etape, adica de amana alegerea unui scaun multi-stage, rotative, in cazul bebelusilor nou-nascuti, dat fiind faptul ca pozitia corecta, fiziologica, precum si modul de asigurare in aceasta grupa de varsta sunt optime doar in cazul utilizarii scoicii.

In grupa scaunelor rotative, din nou modelele brandurilor consacrate, Cybex Sirona SX2, Britax-Romer Dualfix i-Sense+Flex base i-Sense, modele despre care v-am povestit in articolele precedente de pe blogul nostru, au fost la inaltimea asteptarilor.

Din pacate, alte modele s-au plasat si anul acesta la coada clasamentului obtinand scoruri slabe, modele precum Chicco Seat4Fix, Chicco Seat4Fix Air, Nuna Tres LX sau Ossan Oreo 360 II.

Felicitam producatorii care si anul acesta s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.

In privinta scaunelor cu rezultate slabe, apreciem in mod deosebit transparenta si onestitatea echiipei Besafe Romania care ne-a anuntat personal in privinta acestor rezultate.

Va asteptam cu drag in oricare din cele 3 Centre Siguranta Auto Copii pentru a testa modelul de scaun auto testat la impact, potrivit in functie de varsta, inaltimea si greutatea copilasului si adecvat masinii in care urmeaza sa fie utilizat, asa cum recomanda, de altfel si expertii Automobil Clubului German, ADAC.

NB: Informatiile si imaginile sunt preluate de pe site-ul ADAC.

Lasă un răspuns