Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-12 ani

Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-12 ani efectuate in perioada 2015-2019 sunt adesea cautate de parinti.

Aceasta supra-categorie de scaune auto include mai multe sub-categorii de scaune auto, unele omologate dupa greutate conform standardului R44.04, altele omologate dupa inaltime conform standardului i-Size sau R129.

In aceasta grupa veti gasi si asa-numitele scaune evolutive ce pot fi folosite de la nastere la 12 ani (omologate toate R44.04, adica pentru copii cu greutatea intre 0 si 36 kg).

Este o categorie stufoasa, cu super-scaune, dar si cu scaune cu performante foarte slabe, pe care va recomandam sa nu le includeti pe lista scurta a preferintelor dvs.

Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-12 ani
Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-12 ani

Speram ca Rezultatele testelor ADAC scaune suto copii 0-12 ani va vor ajuta in luarea deciziei de cumparare a unui scaun auto sigur, potrivit pentru a asigura protectia copilului in timpul deplasarii cu autovehiculul.

In sectiunea alocata testelor de impact veti gasi informatii detailate referitoare la modul de testare al fiecarei organizatii implicate in domeniul sigurantei auto si a protectiei consumatorilor.

Daca doriti sa aflati si mai multe date, sau daca doriti sa vizionati filmulete cu teste de impact efectuate de-a lungul anilor pentru diverse modele de scaune pentru a intelge dinamica procesului de testare si modul in care sunt inregistrate rezultatele, va recomandam sa consultati sectiunea de videoclipuri disponibile de pagina noastra de Facebook.

Va asteptam in Centrul Siguranta Auto Copii pentru a testa modelele de scaune auto testate de ADAC sau Plus si a decide impreuna care este cel mai potrivit scaun in functie de varsta, greutatea/ inaltimea copilului, precum si in functie de masina pe care doriti sa il utilizati.

23 Comentarii
 1. Nu am reusit sa inteleg care punctaj indica nivelul de siguranta mai ridicat? Cel mai mic, sau cel mare?
  Multumesc

 2. Axkid minikid 2.0 nu a fost testat? Multumesc!!!

  • Buna seara. Acest model nu a fost testat de ADAC. Un singur model Axkid Wolmax a fost testat de ADAC, dar din cauza modului complicat de instalare care poate conduce la erori si implicit la un montaj incorect sau periculos, ADAC nu a dat o nota foarte mare. In schimb modelul a fost testat Plus, obtinand rezultate bune (adica, coret instalat este un scaun extrem de sigur pe care noi in recomandam).

  • Ba da, Axkid Minikid 2.0 este un scaun auto excelent testat Plus. Nu a fost inca testat de ADAC deoarece nu este vandut foarte mult in Germania (e un model nordic).

  • Ba da, Axkid Minikid 2.0 este un scaun excelent testat Plus. Nu a fost inca testat de ADAC deoarece nu este vandut foarte mult in Germania (e un model nordic).

 3. De unele marci nu am auzit niciodata, in magazine nu le am vazut iar alea cunoscute costa ff mult.

  • Scaunul auto este un dispozitiv de siguranta, nu un accesoriu. Un scaun auto bun costa intr-adevar mai mult decat o “coaja”din plastic pentru ca acel scaun este construit si testat astfe incat sa salveze viata copilului si nu sa o puna in pericol sau sa se transforme in proiectil ce ii poate rani si pe pasageri adulti din masina. Majoritatea scaunelor auto testate sunt comercializate in Romania si in magazine specializate si online si au preturi similare cu preturile din restul tarlor din Uniunea Europeana, preturi mici in comparatie cu “pretul vietii”.

 4. Pentru scaunul Baby Jolie Prestige IDL Collection 360 grade 0-36kg aveti un scor ADAC? Multumesc

 5. Pentru scaunul Baby Jolie Prestige IDL Collection 360 grade 0-36 kg aveti cumva scor ADAC?

 6. Buna seara, pentru scaunul auto GRACO Slimfit LX G8AE998BLCEU, Isofix, 0-36kg, aveti un scor adac?

 7. Exista modele rotative pentru grupa 2- pana la 25kg?
  Am probl cu spatele si am nevoie sa fie rotativ. Piticul merge cu fata la sensul de mers.
  Va fi montat pe un renault megane break 2013 si pe skoda kodiac.

 8. Bună ziua. Pentru Joie Every Stage 0-36 kg aveți scor Adac? Mulțumesc.

 9. Bună ziua! Pentru Joie Stages sau Jiie every stages aveþi scor? Mulțumesc!

 10. Buna ziua. Joie Every Stage 0-36 kg are vreo testare? Mulțumesc foarte mult.

 11. Bună. Dintre Joie Stages și Maxi Cosi Priori SPS+, care sta mai bine la testarea ADAC?

 12. Scaune se cumpără gen si dupa modelul mașinii sau sa ne ghidam cel mai mult după testul de siguranță? Va mulțumesc

  • Toate cele 3 criterii sunt la fel de importante: 1. Compatibilitate cu varsta, inaltimea si greutatea copilului 2. Compatibilitate reala cu masina 3. Prezenta unui testa de impact independent

Lasă un răspuns