Cum imbracam copiii iarna in masina

Cum imbracam copiii iarna in masina este o intrebare pe care parintii care vin in Centrele Siguranta Auto Copii ne-o pun frecvent in aceasta perioada si de aceea ne-am gandit ca ar fi utila o mica recapitulare..

Expertii in siguranta auto si medicii pediatri au efectuat diverse teste si experimente care ne arata si de ce este bine sa evitam hainele groase, de tipul combinezoanelor (in cazul bebelusilor) sau gecile cu puf (in cazul copiilor mai mari).

Pentru a ne convinge ca un scaun auto, indiferent de cat de bun este mai ofera protectia necesara atunci cand este folosit incorect, hai sa facem un mic experiment. :

Pentru confort, va recomandam sa faceti testul in casa, asezand scaunul auto pe o suprafata ferma, de pe care nu poate aluneca.

Mai intai, asezat copilasul in scaun imbracat cu hainele pufoase si strangeti bine centurile scaunului. Apoi desfaceti centurile si dezbracati copilul de combinezon sau geaca si reasezat-l in scaun, prinzand centurile in pozitia in care le fixaseti cand cel mic avea hainele groase pe el. Ati bservat cat spatiu ramane intre corpul celui mic si centuri?

Este un spatiu suficient de mare incat cel mic sa alunece din scaun, pe sub centuri, in momentul impactului.

Cum imbracam copiii iarna in masina

Acest filmulet, preluat de la NBC, va ilustreaza ce anume se poate intampla in cazul in care un copilas asezat in scaun auto, dar imbracat in haine nepotrivite este implicat intr-un acciident.

Ce solutii avem atunci in zile geroase?

Primul pas ar fi sa pornim masina si sa dam drumul la incalzire cu 5-10 minute inainte de a aduce copilasul.

Alta solutie ar fi sa folosim o paturica pe care sa o asezam peste copilasul asezat in scaun si imbracat in hainute de interior- de pilda hainute din lana naturala, foarte bune si calduroase, excelente pentru protectie termica.

Cum imbracam copiii iarna in masina

In cazul copilasilor mai mari, putem pune geaa, asezata invers peste corpul copilului.

Cum imbracam copiii iarna in masina

Speram ca sfaturile v-au fost de folos, dar daca doriti mai multe informatii despre transportul copiilor in masina pe timp de iarna, va asteptam cu drag la o cana de ceai sau ciocolata calda in Centrele Siguranta Auto Copii in Bucuresti, Splaiul Unirii 47, sector 3, Constanta, Bd Mamaia nr. 213 sau Brasov, Str. Soarelui nr. 8A.