Cele mai sigure masini de familie ale anului 2021.
Euro NCAP a publicat rezultatele evaluările de siguranță pe 2021 pentru modelele de vehicule vândute în Europa. Aceste rezultate sunt valabile numai în Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Ne-am gandit ca ar fi util sa stiti ce modele au fost desemante in anul 2021 ca fiind „cele mai sigure masini de familie”.
Au fost testate in total 33 de masini, 22 di acestea fiind recompensate cu 5 stele NCAP, un rezultat absolut remarcabil.

Pe locul I al podiumului se afla Mercedes-EQ EQS (cel mai bun model din clasele „Executive Car”, „Pure-Electric Car”), cu scor de siguranta pentru micii pasageri de 91% si Nissan Qashqai (declarat cel mai bun model din clasa „Small Off-Road”) . Urmeaza, la mica distanta, scor siguranta mic pasager de 89% VW ID.4, Skoda ENYAQ iV, Subaru Outback si Audi Q4 e-tron si BMW iX cu scor siguranta mic pasager de 87% si scor totatl de 5 stele.

E de mentionat ca toate aceste modele au primit 5 stele ca scor total de siguranta, bifand cu brio si celelalte teste.

La celălalt capăt al spectrului se gasesc Renault Zoe cu un scor de siguranta pentru micii pasageri de doar 52% si 0 stele NCAP, urmat de Dacia Spring cu scor de siguranta mici pasageri de 56% si 1 stea NCAP, Dacia Logan, scor siguranta mic pasager 72%, 2 STELE ncap, Dacia Sandero Stepway tot cu grad de siguranta copil pasager 72% si 2 stele scor total NCAP.

NCAP a creat sistemul de evaluare a siguranței de cinci stele pentru a ajuta consumatorii, familiile lor și companiile să compare mai ușor vehiculele și să îi ajute să identifice cea mai sigură alegere pentru nevoile lor.

Evaluarea de siguranță este determinată dintr-o serie de teste de vehicule, proiectate și efectuate de Euro NCAP. Aceste teste reprezintă, într-un mod simplificat, scenarii importante de accidente din viața reală care ar putea avea ca rezultat rănirea sau moartea ocupanților mașinii sau a altor utilizatori ai drumului.

În timp ce o evaluare de siguranță nu poate surprinde niciodată pe deplin complexitatea lumii reale, s-a dovedit că îmbunătățirile vehiculelor și tehnologia aduse în ultimii ani prin aplicarea unor standarde de siguranță înalte oferă un adevărat beneficiu consumatorilor din Europa și societății ca un întreg.
Cu cât mai multe stele, cu atât mai bine
Numărul de stele reflectă cât de bine se comportă mașina la testele Euro NCAP, dar este influențat și de ce echipament de siguranță oferă producătorul de vehicule pe fiecare piață. Așadar, un număr mare de stele arată nu numai că rezultatul testului a fost bun, ci și că echipamentul de siguranță de pe modelul testat este ușor disponibil pentru toți consumatorii din Europa. Evaluarea cu stele depășește cerințele legale și nu toate vehiculele noi trebuie să fie supuse testelor Euro NCAP. O mașină care îndeplinește doar cerințele legale minime nu ar fi eligibilă pentru nicio stele. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că o mașină care este evaluată prost nu este neapărat nesigură, dar nu este la fel de sigură ca concurenții săi care au fost evaluați mai bine.

Fiți atenți la cele mai recente rezultate
Sistemul de evaluare a siguranței de cinci stele evoluează continuu pe măsură ce tehnologia mai veche se maturizează și devin disponibile noi inovații. Aceasta înseamnă că testele sunt actualizate în mod regulat, noi teste sunt adăugate în sistem și nivelurile de stele sunt ajustate. Din acest motiv anul de testare este vital pentru o interpretare corectă a rezultatului mașinii.

CEL MAI RECENTĂ EVALUAREA STELE ESTE ÎNTOTDEAUNA CEA MAI RELEVANTĂ

Cea mai recentă evaluare cu stele este întotdeauna cea mai relevantă, iar compararea rezultatelor pe diferiți ani este valabilă numai dacă actualizările schemei de rating au fost mici. Recent, includerea tehnologiei emergente de evitare a accidentelor și de asistență a șoferului a modificat semnificativ semnificația stelelor.

Datorită acestei evoluții a schemei de rating, evaluările mașinilor expiră atunci când ștampila lor cu data (adică anul în care a fost evaluată mașina, indicată în rating) are mai mult de șase ani. O evaluare expirată nu înseamnă neapărat că mașina s-a schimbat în vreun fel; pur și simplu că schema de rating a evoluat atât de mult de când mașina a fost evaluată, încât evaluarea sa este în mare măsură irelevantă în comparație cu mașinile testate mai recent.

Pe parcursul celor aproximativ șase ani până la expirarea ratingului, Euro NCAP efectuează analize pentru a se asigura că acesta rămâne valabil pentru mașinile aflate în prezent în vânzare. Producătorii sunt rugați în fiecare an să confirme că mașina are același echipament de siguranță pe care îl avea atunci când a fost evaluată și că nu au fost făcute alte modificări care ar putea afecta valabilitatea ratingului. În plus, atunci când o mașină este actualizată („facelifted”), ceea ce se întâmplă de obicei la jumătatea ciclului său de viață, producătorii trebuie să trimită detalii despre modificările efectuate și influența pe care acestea o pot avea asupra performanței în siguranță. Datele interne sunt adesea furnizate pentru a demonstra că modificările au doar o influență minoră asupra aspectului relevant al performanței siguranței. Tabelul „Annual Reviews & Facelifts” indică dacă ratingul inițial cu stele rămâne sau nu valabil, deși performanța într-una dintre domeniile de evaluare s-ar putea să se fi modificat ușor.

Mașini cu evaluări duble?

Din 2016, unele mașini au două stele. O evaluare se bazează pe o mașină echipată numai cu echipament de siguranță, care este standard pentru fiecare variantă din gama de modele din UE28. Acest rating reflectă nivelul minim de siguranță la care vă puteți aștepta în mod normal de la orice mașină vândută oriunde în Uniunea Europeană. Toate mașinile evaluate de Euro NCAP au acest rating de bază de siguranță.
A doua evaluare se bazează pe o mașină cu un „pachet de siguranță” suplimentar, care poate fi oferit ca opțiune suplimentară consumatorilor. Echipamentul de siguranță suplimentar inclus într-un pachet de siguranță va spori ratingul de siguranță al mașinii și, prin urmare, a doua evaluare cu stele demonstrează nivelul de siguranță pe care îl poate atinge mașina dacă acest echipament suplimentar este inclus. Nu fiecare mașină are această a doua evaluare cu stele, dar atunci când este disponibilă, ajută consumatorii să înțeleagă cu ușurință beneficiile echipamentelor suplimentare exprimate în stele suplimentare. Echipamentul suplimentar de siguranță care este permis ca opțiune în pachet se modifică în timp. Atunci când o tehnologie este bine stabilită, aceasta nu mai poate fi o opțiune și trebuie să fie echipament standard dacă urmează să fie inclusă în rating. Noile tehnologii sunt adăugate la listă care pot face parte din pachetul de opțiuni. În sfârșit, Euro NCAP oferă un rating opțional doar dacă pachetul este oferit pe toate variantele și pe toate piețele europene.

Următoarele oferă câteva îndrumări generale cu privire la performanța de siguranță la care se referă stelele în sistemul actual:

Siguranța de 5 stele: performanță generală excelentă în protecția împotriva accidentelor și bine echipat cu o tehnologie completă și robustă de evitare a accidentelor

Siguranță de 4 stele: performanță generală bună în protecția împotriva accidentelor și peste tot; poate fi prezentă o tehnologie suplimentară de evitare a accidentelor

Siguranță de 3 stele: protecție cel puțin medie a ocupanților, dar nu întotdeauna echipată cu cele mai recente funcții de evitare a accidentelor

Siguranță de 2 stele: protecție nominală împotriva accidentelor, dar lipsită de tehnologie de evitare a accidentelor


Siguranță de 1 stea: protecție marginală împotriva accidentelor și puțină tehnologie de evitare a accidentelor

Siguranță de 0 stele: Îndeplinește standardele de omologare de tip, astfel încât să poată fi vândut în mod legal, dar lipsit de tehnologia de siguranță modernă critică
Clasamentul complet al masinilor testate Euro NCAP din 2015 pana in 2021 il puteti consulta AICI.
Textul preluat de pe site-ul Euro NCAP si adaptat in limba Romana.

Va asteptam intr-unul din cele 3 Centre Siguranta Auto Copii cu informatii actualizate referitoare la cele mai sigure scaune auto pentru copii, cu sedinte de consultare/ instalare sau inchiriere scaune auto copii.

Lasă un răspuns