Scaunele auto de noua generatie- Episodul II isi propune să continue prezentarea modelelor de top lansate pe piață de marii producători în anul 2021.

Desi ne aflam in al doilea an pandemic, industria produselor destinate sigurantei micilor pasageri nu a luat pauza, iar anul 2021 a adus pe piata o multime de noi modele extrem de interesante, modele lansate de cei mai mari producatori din acest domeniu: Cybex, GB, Britax-RomerMaxi-CosiBeSafeAxkidGraco, Joie, Diono, Avova, Recaro.

În articolul de azi vă prezentăm cel mai nou model lansat de un alt nume consacrat din germania: Britax-Romer.

Este vorba despre modelul Dualfix iSsense cu bază flexibilă

.

Acest nou model face parte dintr-un sistem modular de scaune auto.

Preluând caracteristicile de bază ale premiatului Dualfix i-Size si avand in plus noul interior iluminat.

Ce ne-a placut la acest model:

Bara anti-recul reglabila

Bara anti-recul nu numai ca ajuta la prevenirea inclinarii scaunului auto, dar poate fi reglata si cu 8 grade. Acest lucru va permite sa reglati cu usurinta bara de recul pe spatarul scaunului vehiculului si ofera copilului 10% din spatiul suplimentar pentru picioare.

Optimizarea unghiului reglabil

La autoturismele cu bancheta mai inclinata, capul copilului ar putea sa se incline catre piept cand este fixat in scaun mai ales atunci cand adorm. Cu Baza Flexibilă iSense se poate regla cu usurinta unghiul scaunului auto in sase pozitii diferite, pentru a oferi o pozitie mai ergonomica, dar sigura, a copilului in orice calatorie si în orice masina.

Sistemul ISOFIX Britax Römer Pivot Link

In caz de impact, sistemul  brevetat Pivot Link ISOFIX directioneaza forta mai intai in jos, in scaunul vehiculului si apoi inainte – reducand mult riscul de ranire a capului si gatului micutului.

Picior de sprijin inteligent si reglabil

Piciorul de sustinere ofera o stabilitate suplimentara pentru baza prin podeaua vehiculului. Minimizeaza inclinarea si miscarea de rotatie si reduce fortele de miscare inainte exercitate asupra copilului intr-o situatie de accident, contribuind la protejarea acestuia. Pentru o instalare sigura, piciorul de sprijin poate fi ajustat pentru a se potrivi cu inaltimea cea mai buna pentru mașină. Indicatorul usor de citit va arata cand piciorul de sprijin este pozitionat ferm pe podeaua vehiculului, trecand de la rosu la negru cand este instalat corect. In plus, piciorul de sprijin notifica sonpr daca nu este instalat corect.

Sistem ajustabil ISOFIX

Sistemul ajustabil ISOFIX permite extinderea bratelor ISOFIX, astfel incat sa se poata monta sau demonta cu usurinta Baza Flexibilă iSense din punctele de ancorare ISOFIX ale masinii. Dupa fixarea bratelor ISOFIX,  baza trebuie împinsă pana cand atinge spatele scaunului vehiculului.

Rotatie 360 de grade

Copilul  poate fi usor asezat in scaun datorita functiei de rotatie care permite rotirea scaunului auto catre usa. Recomandarea noastră este sa il transportați pe cel mic orientat cu spatele la sensul de mers cat mai mult timp posibil, trecerea la poziaia orientata cu fata la sensul de mers este rapida si usoara atunci cand copilul este suficient de mare. Cu o singura apasare a unui comutator din partea de jos a bazei, scaunul poate fi rotit la 360 de grade.

Orientare cu spatele la sensul de mers extinsa

Scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers ofera cea mai buna protectie in cazul unei coliziuni frontale – cel mai frecvent tip de accident pe drumuri. În cazul unei coliziuni frontale cu un scaun orientat cu spatele la sensul de mers, forețele de lovire sunt directionate catre spatele scaunului, in timp ce energia ramasa este raspandita uniform pe cap, gat si partea superioara a corpului. Cu un scaun orientat cu fata la sensul de mers, energia impactului este distribuita diferit pe structura scaunului si pe sistemul de prindere – avand ca rezultat un impact mai mare al energiei asupra corpului copilului. Va recomandam ca cei mici sa mearga cu spatele la sensul de mers cat mai mult timp posibil.

Pozitii multiple de inclinare

Pastrarea confortabila a copilului in timpul calatoriei este o necesitate. De aceea, acest scaun a fost proiectat cu mai multe pozitii de inclinare, atat la pozitionarea cu fata cat si cu spatele la sensul de mers, pe care le puteti regla cu usurinta – oferind o calatorie fara stres cu un copil fericit.

Protectie superioara impotriva impactului lateral

Sistemul integrat SICT din interior ofera copilului dvs. o protectie superioara in cazul unei coliziuni laterale. SICT-ul din interior va tine copilul departe de impact, absorbind in acelasi timp socul acestuia. Nu trebuie sa adaptati sau sa reglati nimic – SICT-ul din interior este intotdeauna gata cand aveti nevoie de el.

Luminile ambientale interioare

Luminile ambientale interioare pot fi aprinse pentru a oferi un confort suplimentar celui mic. De asemenea, va permit sa va vedeti copilul chiar si cand este intuneric, pentru a va asigura ca este bine în orice moment. Luminile ambientale interioare va pot ajuta de asemenea, cand il pozitionati pe cel mic in scaunel pe intuneric.

Tetiera in forma de V

Conceputa special pentru a controla miscarea capului copilului dumneavoastra, tetiera in forma de V asigura o protectie optima in caz de coliziune laterala, oferind in acelasi timp confort maxim. In plus, tetiera si centurile pot fi ajustate cu usurinta din fata scaunului pentru a se potrivi cu inaltimea copilului.

Centura in 5 puncte

Credem ca centura in 5 puncte este cel mai sigur mod de a va asigura copilul intr-un scaun auto, deoarece il mentine in siguranta si strans in scaunel. In cazul unei coliziuni, centurile distribuie fortele impactului pe 5 puncte, doua la umeri, doua la solduri si una intre picioare. Acest lucru va ajuta sa va protejati copilul din toate directiile de impact.

Protectie pentru piept moale din neopren

Noile protectii pentru piept din neopren, moi, se potrivesc confortabil pe pieptul copilului. Acestea contribuie la reducerea miscarii copilului in cazul unei coliziuni si adauga un confort mai mare centurilor cu 5 puncte. In plus, pot fi indepartate cu usurinta pentru spalare fara a deranja centurile scaunelului.

Husa detasabila

Bauturile se pot varsa sau copiii pot avea rău de mașina și pot vomita. Husa de scaun  este  lavabila, putând fi scoasa cu usurinta fara a scoate hamul, astfel incat sa poată fi curațată rapid.

Orientativ, iată și dimensiunile acestui model de scaun auto:

Va invitam in Centrele Siguranta Auto Copii din BucurestiConstanta si Brasov sau in Centrele Mobile Siguranta Auto Copii, centre organizate ca parte a proiectului Caravana Nationala Siguranta Auto Copii pentru a testa cele main oi sim ai performante modele de scaune auto pentru copii, pentru a afla de la specialistii nostril cu se instaleaza si se regleaza corect fiecare model in parte, astfel incat calatoria micului pasager sa se desfasoare in deplina siguranta si confort.

Pentru noi, Siguranta Auto a Copilului Tau NU este Optionala!

Lasă un răspuns