Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-7 ani

Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-7 ani sunt putine, deoarece aceasta categorie nu a fost comercializata extensiv pe piata din Germania. Categoria scaunelor 0-7 ani este mai curand specifica pietelor din tarile nordice.

Testarea ADAC pentru aceasta categorie include astazi doar 4 modele, iar perfomanta in testarile ADAC a acestor modele nu a fost spectaculoasa.

Unul din factori este in principal modul mult mai laborios, mai complicat de instalare. Acest lucru a dus la depunctarea acestor modele si intr-unul din cazuri chiar la intreruperea testuiui si acordarea notei minime de 5.5. E(este vorba despre modelul Diono Radian 5, scaun auto extrem de apreciat de parintii care sunt adepti ai Rear-Facing-ului prelungit, dar care, cel putin in varianta testat de ADAC avea instructiuni de utilizare destul de neclare si care au impiedicat expertii sa il poata monta si testa corespunzator la impact.

Unele din branduri au luat pozitie fata de rezultatul ADAC, adica Axkid si Diono. Regula prestigiosului Automobil Club German este de a nu repeta testarea si de a considera notele finale.

Rezultatele testelor ADAC scaune auto copii 0-7 ani

Aceste rezultate intaresc recomandarea Centrului Siguranta Auto Copii ca instalarea unor modele coplexe de scaune auto din categoria Rear-Facing Prelungit, ERF sa fie facuta de catre un specialist, acesta avand si obligatia de a instrui pe mai departe parintii pentru a putea reinstala ulterior corect scaunul auto.

Va stam cu drag la dispozitie pentru consiliere specializata in privinta alegerii, instalarii si intretinerii scaunelor auto din categoria Rear-Facing Prelungit (ERF). Puteti face o programare pentru testare si instalare AICI sau ne puteti consulta telefonic in cazul in care nu locuiti in Bucuresti pentru a va acorda suport de la distanta.

Lasă un răspuns