Testul de impact WHICH este folosit in special in Regatul Unit al Marii Britanii fiind unul din cele 4 tipuri de teste de impact.

WHICH este numele unei asociatii a Consumatorilor din Marea Britanie, asociatie fondata in anul 1957. Aceasta asociatie a inceput sa testeze scaune auto pentru copii din 1967.

Produsele pentru testare sunt selectate in mod anonim de la diferiti retailer. Sunt folosite laboratoare independente si case de testare care efectueaza testele pentru WHICH:

Fiecare scaun este testat pentru confort si toate aspectele legate de ergonomie.

Scaunele auto sunt testate cu manechine speciale la impact frontal si impact lateral pentru li se verifica siguranta.

Totodata, ergonomia este testata cu ajutrul unor copii, nu cu manechine. Se verifica sustinerea zonei capului si pozitia picioarelor.

Un factor cheie de care se tine cont este claritatea instructiunilor si usurinta instalarii atat a scaunului in masina, cat si a copilului in scaun.

Expertii WHICH impreuna cu parintii si copiii testeaza fiecare scaun in parte pentru a vedea cat de usor se instaleaza, deoarece un scaun instalat incorect nu va functiona corespunzator in cazul unui impact.

Scaunele se monteaza in 3 modele diferite de masini pentru a verifica compatibilitatea acestora cu diversele tipuri de autoturisme. De asemenea se verifica cat spatiu ocupa in masina respectivul scaun auto, cat spatiu ramane pentru ceilalti copii si daca, dupa montajul scaunului, mai poate fi folosit sau nu scaunul pasagerului din fata.

Testul de impact WHICH marcheaza scaunele testate cu marcajul BEST BUY sau DO NOT BUY.

 
Lista actualizată a scaunelor pentru care Which a emis alertă de siguranță:

BeSafe Izi Go X1 Isofix
Nania Revo
Joie Every Stge FX
Maxi-Cosi Beryl
Chicco Youniverse Fix
Lettas Murphy 916
Joie Every Stage
Nuna Tres LX
Hauck iPro Baby+ iProBase
Britax-Romer MaxWay Plus
Apramo All Stage
Jane Matrix Light Isofix
Nania BeLine SP Luxe
Chicco Seat 4Fix
Chicco Seat 4Fix Air
Kids Embrace Friendship
Graco Junior Maxi
Graco Logico L
MiFold Grab and Go
BabyStyle Oyster Carapace i_Size +DuoFix Base