Photo @ADAC

Testul ADAC Octombrie 2023 era așteptat cu viu interes atât de părinți, cât și de toți cei pasionați de acest domeniu al siguranței micilor pasageri.

În această sesiune au fost testate 29 modele de scaune auto, acoperind toate grupele de vârstă.

21 modele scaune au reușit să obțină calificativul bun, conform riguroaselor teste germane. 6 modele au obținut calificativul satisfăcător, în timp ce 2 modele au obținut calificativul slab, din cauza materialelor textile folosite.

Chiar dacă rezultatele totale sunt Satisfăcător pentru cele 6 modele, scorul obținut de acestea pentru siguranță este unul bun, ceea ce demonstrează, încă o dată, că producătorii pun pe primul loc siguranța și că respectă toate cerințele și recomandărilor de siguranță pe perioada dezvoltării produselor.

Analizând punctual scaunele auto concurente în această sesiune, la categoria scoicilor s-au remarcat BeSafe Izi Modular X2 i-size împreună cu baza BeSafe izi Modular i-size și scoica auto Cybex Cloud T împreună cu baza T, fiecare cu o nota generală de 1.7, în vreme ce, Cybex Cloud T (în varianta de prindere în centuri) a reușit absolut remarcabila performanță a unui scor excepțional de siguranță: 1.0, fiind astfel performerul absolut al acestei sesiuni de tastare la acest capitol.

Remarcăm strîăduința unor branduri care anterior nu au performat în testările independente și anume Cosatto și Chicco prin dezvoltarea unor modele de scoici cu performanțe mai bune la testarea din acest an comparativ cu modelele unor branduri care ăn trecut țineau topul rezultatelor testelor de impact.

La categoria scaunelor auto pentru copii mici, “toddlers”, rezultate bune au obținut: Cybex Sirona T + bază T, Maxi Cosi Pearl 360 Pro + baza Familyfix 360, Britax Romer Swingfix M Plus  și Britax Romer Dualfix 5Z + baza Flex 5Z , Joie i-spin 360 E .

Brandul american Graco continuă să bifeze puncte remarcabile în noile sesiuni de testare, noul model Graco SlimFit i-Size, scaun evolutiv multi-grupă obținând un scor total de 3.1, cu un scor de siguranță de 2.4, o premieră în rândul evolutivelor. Aceleași rezultate au fost obținute și de modelul similar de la Joie.

Scaunul Maxi Cosi Titan Plus i-size a obținut și el un scor bun de 2.5, acest model de high-back booster (înălțător cu spătar) putând fi folosit exclusiv cu fața la sensul de mers până la 150cm.

În grupa înălțătoarele cu spătar toate scaunele au performat bine, cu scoruri între 2.0-2.3: Cybex Solution T I-fix este câștigător, alături de Maxi Cosi RodiFix S i-size, Britax Romer Adventure Plus 2 și Britax Romer Discovery Plus 2.

Din păcate, au existat și două model de scoică ce au picat testul toxicității materialelor, Maxi Cosi Pebble 360 Pro și varianta  Maxi-Cosi Pebble 360 Pro + FamilyFix 360 Pro- și de această dată naftalina, compus cancerigent fiind identificată în compoziția materialelor textile ale husei scaunelor în cauză. Deși aceaste modele de  scoică auto au performat foarte bine la testele de impact- și iar remarcîm un rezultat mult mai bun pentru varianta cu prindere în centuri versus varianta cu prindere în bază isofix , prezența substanțelor toxice le descalifică și provoacă producătorul la îmbunătățirea produselor și prin prisma alegerii unor materiale textile non-toxice.

Mai jos aveți lista completă cu rezultatele de la  Testul ADAC Octombrie 2024

Scoruri ADAC – Testarea 24 Octombrie 2023

În Centrele Siguranță Auto Copii din București, Timișoara, Brașov, Constanța și Chișinău puteți testa modelele de scaune auto de ultimă generație ale celor mai importanți producători din industrie.

Selecția noastră este extrem de riguroasă și bazată pe experiența miilor de testări efectuate pe majoritatea modelelor de autovehicule care rulează pe drumurile din România și pe datele antropometrice reale ale populației infantile din România.

Fundația Siguranță Auto Copii este o organizație non-guvernamentală din România ce are ca scop scăderea ratei victimizării copiilor prin accidente rutiere prin acțiuni specifice educative și de conștientizare.

 

Lasă un răspuns