Testarea ADAC Toamna 2022 a fost o sesiune care a inclus 20 modele din grupe de vârstă diferite, inclusiv modele din cea mai sigură categorie, categoria scaunelor Rear-Facing Prelungit, adică orietate cu spatele la sensul de mers după vârsta de 4 ani.

În categoria scoicilor, câștigătorul de necontestat este Bugaboo Turtle Air în varianta de prindere pe bază Isofix Turtle Air Wingbase, cu scor total de 1.6, urmat îndeaproape de noul model al germanilor de la Cybex, Cloud Z2 cu prindere pe baza Cloud Z2 scor de 1.7. De remarcat, comparativ cu sesiunea precedentă că anul acesta modelele câștigătoare și anume Bugaboo Turtle Air și Cybex Cloud Z2 au obținut rezultate mai bune la testarea pe bază comparativ cu testarea cu prindere în centuri.

La capătul opus al clasamentului se găsește modelul spaniolilor de la Jane, Jané Koos i-Size R1 + iPlatform Comfy, model care are reușit contra-performanța unui scor de 4.6 din cauza substanțelor potențial cancerigene depistate la testul de toxicitate a materialelor: naftalina și compusul ignifugant TCPP.

Categoria scaunelor rotative recomandate copiilor cu înălțime de până 105 cm a fost la înălțime așteptărilor, toate modelele incluse reușind să ăbțină scoruri foarte bune de siguranță, dar fiind mai mult sau mai puțin depunctate la capitolul ușurință de utilizare.

La categoria scaunelor Rear-Facing Prelungit, incluse in Testarea ADAC Toamnă 2022, ambele modele au obținut scoruri fenomenale de 1.2 (pentru BeSafe Stretch) și 1.5 (Axkid Minikid 3.0) dar fiind depunctate la capitolul ușurință de utilizare (ambele) și ergonomie (Minikid 3.0), lucru care trage o dată în plus un semnal de alarmă privitor la faptul că scaunele din această categorie trebuie obligatoriu instalate de către un consilier specializat și nu direct de către părinte. În cazul unei instalari defectuoase rolul de protecție al unui asemenea dispozitiv este anulat.

Cele 2 scaune omologate până la 7 ani incluse în testarea actuala nu au excelat în privința rezultatelor nici din punct de vedere al siguranței și nici al ergonomiei.

Modelul rotativ al germanilor de la Avova,  omologat de la 61 la 105 cm a reușit să obțină un scor mai bun decât predecesorul său omologat de la 40 la 105 cm. Este o dovadă în plus a importanței utilizării scoicii pentru prima etapă de dezvoltare a bebelușului și de trecere ulterioara la un scaun rotativ ce poate fi folosit până la vârsta de 4 ani. În sesiunea precedentă de testare, specialiștii de la ADAC au subliniat clar acest aspect al importanței utilizării scoicii ca singur dispozitiv de siguranță cu adevărat potrivit pentru transportul nou-născuților și bebelușilor mici.

În categoria înălțătoarelor cu spătar, câștigîtorul absolut al acestei sesiuni de testare este modelul Britax-Romer Kidfix I-Size, model care a reușit să obțină un scor total de 1.8 și scor de siguranță de 1.7.

O supriză plăcută a fost și rezultatul obținut de modelul Avionaut MaxSpace (scor 2.3), un înălțător cu spătar care aduce ca noutate acreditarea specială din partea AGR (Asociația Germană pentru Spate Sănătos)

Iată AICI lista completă cu rezultatele sesiunii de Testare ADAC Toamnă 2022.

4 reguli esențiale în alegerea scaunului auto:

  1. Compatibilitatea cu vârsta, înălțimea și greutatea copilului
  2. Compatibilitatea verificată cu autoturismul în care scaunului urmează să fie instalat
  3. Prezența unui test de impact: ADAC, OAMTC, Which, Plus, NHTSA
  4. Instalarea inițială în mașină și ajustarea reglajelor scaunului auto de către o persoană specializată

Te așteptăm în Centrele Siguranță Auto Copii din București, Brașov, Constanța și Chișinău pentru a testa modelul de scaun auto potrivit micuțului tău.

Află mai multe și despre proiectele Siguranță Auto Copii powered by #MisiuneZeroPetrom:

  • Prima Scoica

  • Reciclare Scaune Auto

 

Lasă un răspuns