Centrul de Informare Siguranta Auto Copii este locul in care puteti gasi informatii relevante referitor la tot ceea ce implica transportul in siguranta al copiilor pe drumurile publice din tara noastra.

Siguranta copiilor pe drumurile publice este responsabilitatea adultilor, parinti, bunici, alte persoane mature care conduc autovehiculul in care cei mici sunt transportati. Specialistii Centrului Siguranta Auto Copii au misiunea de a va ghida printre multitudinea de informatii legate de siguranta in trafic a micilor pasageri, de a va ajuta sa gasiti scaunul auto potrivit varstei, inaltimii, greutatii copilului si compatibil cu autovehiculul in care acest scaun va fi utilizat. Motto-ul nostru este: „ Recomandam doar ceea ce se potrivește și a fost testat de către specialistii  noștri.” Deoarece nu fiecare copil se potrivește în fiecare scaun și nu fiecare scaun se potrivește în fiecare mașină”.

Centrele Siguranta Auto Copii detin o impresionanta baza de date referitoare la compatibilitatea variatelor scaune auto cu diverse marci, modele de autovehicule.

Toate scaune auto prezente in Centrele Siguranta Auto Copii Romania au fost selectate dintre modelele care au obtinute rezultate bune la testele de impact si care au fost testate si de specialistii nostri in privinta usurintei de instalare, utilizare si intretinere.

Toate informatiile pe care noi le oferim in Centrele Sigurante Auto Copii sunt bazate pe evidenta, pe existenta unor rezultate ale testelor de impact pentru fiecare model de scaun auto in parte. Faptul ca la noi gasiti doar modele de scaune auto care au trecut printr-un test de impact ne asigura o atitudine independenta si avizata.

Cu ce servicii si informatii va stam la dispozitie:

  • Informatii despe Legislatia Rutiera in materie de transport al copiilor cu autovehiculele pe drumurile publice din Romania
  • Informatii legate de omologarile si standardele de siguranta in vigoare pentru scaune auto si accesorii
  • Informatii legate de testele de impact independente (ADAC, OAMTC, WHICH, Stiftung Warrentest) sau la cerere (Plus) pentru scaune auto copii
  • Informatii legate despre instalarea scaunelor auto si accesoriilor pentru scaune auto
  • Informatii legate despre procedura de despagubire in cazul unui accident atunci cand in masina se afla un scaun auto
  • Informatii despre alertele europene de securitate (RAPEX) privitor scaune auto sau accesorii periculoase