Modelul de scaun auto Graco SlimFit 0-36 kg este foarte confortabil pentru copil si extrem de practic pentru parinte, deoarece permite tranzitia simpla de la un scaun auto de grupa 0-1 (0-18 kg) ce se monteaza cu spatele la sensul de mers, facand parte din grupa scaunelor auto ce permit Rear Facing Preungit la un scaun de grupa 2-3 (15-36 kg) ce se monteaza cu fata catre sensul de mers.
Graco SlimFit este conceput pentru confortul si siguranta copilului in timpul deplasarilor pe distante lungi cu autovehiculul, oferind 4 pozitii de inclinare, inclusiv pozitie de somn, 10 pozitii de ajustare a tetierei si o centura cu fixare in 5 puncte.

Noul scaun auto Graco SlimFit, lansat in anul 2019,  a fost testat la toate tipurile de impact: frontal, lateral, din spate si rasturnare.

Ce va propune Graco prin noul scaun SlimFit:
Un scaun sigur pentru bebelusii si copiii mici cu greutatea pana la 18 kg:
• Expertii in ortopedie pediatrica au studiat efectul fortelor exercitate in cazul unui impact asupra corpului unui bebelus. Concluzia unanima a fost aceea ca modul cel mai sigur de a transporta un bebelus este cu spatele la sensul de mers. Iata si explicatiile stiintifice: atunci cand copilul este transportat cu spatele la sensul de mers, in cazul unui impact, scaunul auto absoarbe energiile generate de acest impact si nu corpul copilului. Acest mod de pozitionare a scaunului auto, cu spatele la sensul de mers duce la o protectie mai mare cu 73% a capului, gatului si coloanei vertebrale a copilului.

De ce e bine ca bebelusii sa calatoreasca cu spatele la sensul de mers?
1. Majoritatea impactelor auto sunt frontale (62%) sau laterale dintr-un unghi fontal (25%).
2. In momentul impactului, corpul copilului este proiectat in fata, ceea ce poate duce la traumatisme severe. In cazul in care bebelusul, a carui coloana este fragila, neosificata complet, este asezat intr-un scaun pozitionat cu fata la sensul de mers, in momentul impactului, membrele si capul sunt poiectate in fata, punand multa presiune asupra regiunii cervicale (a gatului bebelusului).
3. Daca bebelusul este asezat cu spatele la sensul de mers, scaunul auto este cel care absoarbe impactul si protejeaza integral trupul bebelusului.
4. Motivele pentru care este important sa protejm zona coloanei cervicale a unui bebelus sunt acelea ca la o varsta mica aceasta este hipermobila, nefiind complet osificata. Mai mult, la un bebelus, greutatea capului reprezinta aproximativ25% din totalul greutatii corpului, asa ca zona gatului este expusa la o presiune mai mare in timpul impactului decat in cazul unui adult .
5. Legislatia europeana recomanda ca bebelusii sa fie transportati cu spatele la sensul de mers cat mai mult, macar pana la varsta de 15 luni.
6. O investitie practica pentru orice parinte: Acelasi scaun auto creste practic odata cu copilul si poate fi folosit de de la nastere si pana la limita superioara de varsta (greutate) impusa de lege.

Scaun Auto 0-36 Kg Graco Slimfit Scaun Auto 0-36 Kg Graco Slimfit Scaun Auto 0-36 Kg Graco Slimfit Scaun Auto 0-36 Kg Graco Slimfit