Siguranta Auto in Autovehicul este un capitol care ne preocupa constant de aproape 14 ani.

Intodeauna am considerat ca o informare corecta, fara tente comerciale este esentiala pentru parinti.

Dorinta noastra este ca voi sa regasiti in paginile site-ului siguranta-auto-copii.ro raspunsul cautat la intrebarile pe care vi le puneti in ceea ce priveste modul in care trebuie ales un scaun auto, felul in care trebuie instalat corect in autotursism pentru a functiona corect.

Demersul nostru are la baza cateva date statistice, extrem de ingrijoratoare, date oferite de organisme independente precum WHICH sau ADAC.

O investigatie efectuata anul trecut in cateva lanturi specializate in vanzarea de produse pentru copii a aratat ca la 98 din cele 100 de magazine investigate prin metoda “Cumparatorul Misterios” consultantii de vanzari au vandut scaune auto fara sa puna in prealabil cateva intrebari esentiale cum ar fi cele privitoare la varsta copilului pentru care era cautat scaunul auto, la tipul masinii pe care urma sa fie instalat si fara sa ofere montajul scaunului auto in autovehicul.

Ca rezultat al unor asemenea practici comerciale, un alt studiu a aratat ca:

51% DINTRE TOATE SCAUNELE PENTRU COPII SUNT MONTATE INCORECT

In acest al doilea studiu, în care au fost examinate peste 1800 de scaune auto pentru copii, a reiesit faptul că  51% dintre toate sistemele de siguranță și scaunele pentru copii verificate erau instalate incorect. Aceasta inseamna ca, oricat de bune calitativ sau testate la impact ar fi, nu asigura un transport in siguranta al copiilor, iar în cazul unei coliziuni, acestia ar fi putut fi accidentati grav.

Trecand mai departe, un fenomen ingrijorator este acela al prezentei pe piata a multor scaune auto de la producatori obscuri, nerecunoscuti pe piata internationala, care nu au trecut printr-o testare de impact si care, daca vor fi testate, cu siguranta nu vor obtine rezultate satisfacatoare. Acest lucru este ingrijorator prin prisma faptului ca aceste scaune nu confera protectia necesara in cazul unui accident sau pot deveni periculoase atat pentru copil, cat si pentru restul pasagerilor. De aceea consideram ca este foarte importanta informarea corecta si onesta a parintilor, astfel incat cel mai de pret lucru al lor, viata copilasului, sa fie protejata cu adevarat.