Cel mai bun scaun auto pentru copii: cum îl găsim?

Nouă da și zilnic avem de răspuns la ea, folosind de fiecare dată același tip de răspuns.

Cel mai bun scaun auto: cum îl găsim? Vă sună cunoscută întrebarea?

Lumea comercianților autohtoni de scaune auto este într-o fierbere specială, fiecare încercând să iasă în fața celuilalt, să prezinte o promoție și mai agresivă și să împingă în piața cât mai multe produse.

Și fiecare din acești comercianți, unii cu mai mulți epoleți și carismă, alții mai subtili și mai alunecoși folosesc cu nonșalanță sintagma: o să vă recomand acum cel mai bun scaun auto.

Pentru că cei 5 ani de experiență și cele peste 50.000 de fișe de instalare completate ne permit să facem afirmații competente,  pe care ni le putem asuma, iată care e răspunsul pe care îl oferim de fiecare dată părinților: cel mai bun scaun auto încă nu s-a inventat.

Și așa este pentru că, dacă s-ar fi inventat, căpșorul copiilor nu ar mai cădea în piept din cauza tetierei prea largi, isofixul nu ar sări pe drumuri denivelate, piciorul anti-recul nu ar juca, copilul nu ar mai avea vânătăi pe spate după un drum mai lung, iar instalarea nu ar fi probă de admitere la Politehnică.

Cel mai bun scaun auto este cel care e instalat corect în mașina ta, în care copilul are o poziție confortabilă, care este stabil și mai ales cel pe care tu nu uiți să îl folosești.

Și da, evident, cel mai bun scaun auto ar avea un rezultat foarte bun la un test de impact independent, deși fără toate cele enumerate mai sus, simplul rezultat foarte bun la testarea efectuată în condiții de laborator, nu în dinamică, nu este  suficientă.

Pentru a concluziona:

  1. Cea mai bună scoică auto este cea aleasă după nașterea bebelușului, sau, in extremis, dacă avem dimensiunile estimate ale acestuia conform ultimei ecografii dinaintea nașterii
  2. Cel mai bun scaun auto din grupa următoare este cel pe care îl alegem după ce bebelușul stă în funduleț, nesusținut sau după ce el a depășit limitele de omologare ale scoicii în funcție de lungime sau greutate și care permite transportul bebelușului cu spatele la sensul de mers până la vârsta de minim 4 ani
  3. Cel mai bun scaun auto, indiferent de grupă e cel care se potrivește în mod real, prin testare prealabilă, pe mașina ta și conferă o poziție corectă, ergonomică micului pasager.

Consultanții Centrelor Siguranță Copii te așteaptă zilnic pentru a testa și a verifica instalarea scaunului auto al copilului tău.

 

Lasă un răspuns